ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτή τη στιγμή χιονίζει σε αυτό το μέρος στη Γερμανία…


 Καύσωνας και δασικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη – χιόνι στη Νότια Γερμανία. Αυτό το δημοφιλές τουριστικό σημείο πήρε 13 εκατοστά φρέσκου χιονιού…

Όπως αναφέρει η Bild, λέγεται ότι χιόνισε στο Fellhorn στις Άλπεις Allgäu κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη προς την Τετάρτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 13 εκατοστά φρέσκου χιονιού έπεσαν στην κορυφή ύψους 2.224 μέτρων και οι πεζοπόροι ξεπακετάρισαν τα ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα τους αντί για τα μαγιό τους.

Σύμφωνα με το “wetter.de”, σε υψόμετρο πάνω από τα 2.500 μέτρα έπιασε ακόμη και μόνιμη παγωνιά με θερμοκρασίες κάτω από μείον πέντε βαθμούς Κελσίου.

Το χιόνι χρειάστηκε να καθαριστεί μπροστά από τον ορεινό σταθμό του τελεφερίκ Fellhorn, ώστε το τουριστικό θέρετρο να είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες. Κανονικά, η εποχή του χιονιού αρχίζει εδώ πολύ αργότερα.

Από πού προέρχεται η ξαφνική έναρξη του χειμώνα;

Πώς γίνεται όμως η νότια Ευρώπη να ιδρώνει στους 40 και πλέον βαθμούς και στις Άλπεις να πέφτει ξαφνικά χιόνι; Μια περιοχή χαμηλής πίεσης έφερε πολικό αέρα μέχρι τις Άλπεις, προκαλώντας την ξαφνική έναρξη του χειμώνα.

Αυτό μείωσε σημαντικά τη γραμμή του χιονιού. Τη νύχτα προς Τετάρτη, χιόνι έπεσε ήδη από τα 2.000 μέτρα περίπου πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ κατά τόπους υπήρχαν και λίγες νιφάδες στα 1.800 μέτρα. Κανονικά, η γραμμή του χιονιού στις Άλπεις είναι πολύ υψηλότερη αυτή την εποχή του χρόνου, στα 3.000 μέτρα περίπου.

Ωστόσο, αυτό το ασυνήθιστο γεγονός δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται και πάλι θερμοκρασίες έως και 14 βαθμούς. Και κανονικά, τέτοιες χειμερινές περιόδους αποτελούν την εξαίρεση, το ορεινό καλοκαίρι ήταν “αποφασιστικά θερμό” μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το “wetteronline.de”.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου