ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Α. ΦΛΩΡΟΣ με την Παράταξη Καπεντζώνη στη Δωρίδα

 

Πρωταρχικός στόχος της ενασχόλησης με τα κοινά είναι το καλό του τόπου μας και η διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο από οποιαδήποτε θέση μας εκλέξουν οι συμπολίτες μας. Μετά από μια μακρά συμμετοχή μου στα κοινά της Φωκίδας, πολιτευμένος με την κεντροδεξιά παράταξη, αλλά με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους πολιτικούς χώρους, από το 2019 ασχολήθηκα ενεργά με τη Δωρίδα. Στις αρχές του 2019, επικεφαλής μιας ομάδας συμπολιτών μας με κύριο κορμό στελέχη του κεντροδεξιού χώρου, δημιουργήσαμε τη δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή για τη Δωρίδα» και διεκδικήσαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 την εκλογή μας στη διοίκηση του Δήμου.

Όταν κανείς άλλος από τον χώρο μας, ούτε καν οι σημερινοί διεκδικητές της διοίκησης του Δήμου, δεν ήθελε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, καλέσαμε σε συστράτευση τους συνδημότες μας και καταφέραμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να φέρουμε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του 46% στο δεύτερο γύρο των εκλογών και να εκλεγούμε μείζονα μειοψηφία (αξιωματική αντιπολίτευση) στο δημοτικό συμβούλιο. Από τη θέση αυτή, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο, ασκήσαμε γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση μαζί και με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, ελέγχοντας τη δημοτική αρχή και ταυτόχρονα στηρίζοντας τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής μας.

Με τη στήριξή μας και με συνεχείς παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα, και με δεδομένη την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την έξοδο από τα Μνημόνια, δρομολογήθηκαν μεγάλα και μείζονος σημασίας έργα για τον τόπο μας. Θα αναφέρω τα σημαντικότερα, αρχίζοντας από τον παραλίμνιο αγωγό, έργο ζητούμενο δεκαετιών, που μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και πρόκειται να ξεκινήσει με πολύ συγκεκριμένο και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Ο ταμιευτήρας του Χάρμισκο ξεκινάει, ομοίως και ο βοτανικός κήπος στην Πενταγιού, καθώς και το αποχετευτικό δίκτυο σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και πολλά άλλα έργα, μικρότερα μεν, αλλά εξίσου σημαντικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και με συνεχή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης τους. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για οπισθοδρόμηση ούτε για πειραματισμούς. Είμαστε παρόντες, με γνώσεις, εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Κάποιοι, όμως θέλουν, για τους δικούς τους λόγους, να ανακόψουν αυτή την πορεία, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μας ούτε με τον πολιτικό πολιτισμό μας. Προσπάθησαν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική πορεία εμφανώς από τον Οκτώβριο του 2022, αγνοώντας την ετυμηγορία του 46% των δημοτών μας το 2019 και τη σαφή βούληση του επικεφαλής να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια.

Με δελτίο τύπου στις 08/04/2023, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, απηύθυνα, και απευθύνω και σήμερα, πρόσκληση προς όλους τους συνδημότες μας, δηλώνοντας ότι: «Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο, όχι μόνο της θητείας μας έως τώρα, αλλά μιας πορείας τίμιων και με διαφάνεια προσπαθειών, χωρίς να υπηρετούμε ιδιοτελή ή αλλότρια συμφέροντα. Τείνουμε χέρι συνεργασίας και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες συνεννόησης με όλες τις δυνάμεις που θέλουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Όλοι οι εργατικοί και τίμιοι συμπολίτες μας χρειάζονται και χωρούν σε μια ανοδική αναπτυξιακή πορεία της Δωρίδας. Στη δημοκρατία τον τελικό λόγο τον έχουν οι δημότες. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Οι Δωριείς δικαιούμαστε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

Ορισμένοι, εκλεγμένοι από την παράταξή μας, ενώ πριν μιλούσαν για διάλογο και συλλογικές αποφάσεις χωρίς προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες, μετά το προσκλητήριο αγώνα για την πρόοδο του Δήμου, δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με μια παράταξη που δημιουργήθηκε στις αρχές του Απριλίου του 2023. Η παράταξη αυτή δεν έχει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο και δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμά της. Επιπλέον, δε γνωρίζουμε το βιογραφικό του επικεφαλής της για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και αιτιολόγησης των επιλογών των δημοτικών συμβούλων που διαχώρισαν τη θέση τους… Αυτό είναι γνωστό στους δημότες μας και αυτοί θα μας κρίνουν όλους στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Η μακρά πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, ως γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας και ως εκπροσώπου στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, όπως και η συμμετοχή μου σε πλήθος συνεδρίων για την περιφερειακή ανάπτυξη και η δημοσίευση άρθρων μου, καθώς και η πρόσφατη συμμετοχή μου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, με ώθησαν να συνεχίσω την προσφορά στον τόπο μου. Επίσης, οι γνώσεις μου από την επιστημονική κατάρτισή μου στους τομείς των μαθηματικών, των οικονομικών και των νομικών επιστημών, καθώς και η διοικητική και επαγγελματική εμπειρία μου θα αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην εκτέλεση των καθηκόντων μου.

Η επιλογή μου να συνεργαστώ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Γιώργου Καπεντζώνη πάνω σε κοινές προγραμματικές και αξιακές αρχές αποτελεί μονόδρομο για τη διασφάλιση της περαιτέρω προόδου της περιοχής μας και την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Θεωρώ αυτονόητο ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της τωρινής θητείας θα ασκήσω το θεσμικό μου ρόλο, όπως έκανα μέχρι τώρα, ελέγχοντας εποικοδομητικά την παρούσα δημοτική αρχή. Βέβαια, θα πει κάποιος, «από δήμαρχος… κλητήρας»; Ίσως έτσι μπορείς να προσφέρεις περισσότερα παρά «από κλητήρας… δήμαρχος».

Καλώ όλους τους συνδημότες μου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θέσεων να στηρίξουν και τώρα αυτή την ενωτική προσπάθεια που έχει αποκλειστικό και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την προκοπή του Δήμου μας. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους και αρωγοί στην επίλυση προβλημάτων και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους όπως κάναμε μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε, όλοι ενωμένοι, με αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,

Αναστάσιος Φλώρος


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου