ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

11 Απλοί τρόποι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές


 Το δέρμα μας ανά καιρούς εμφανίζει διάφορα σημάδια, σπυριά, δυσχρωμίες, γραμμές και φυσικά ελιές (ή ακόμα χειρότερα κρεατοελιές). Μερικά από αυτά τα σημάδια μπορεί να τα έχουμε με την γέννησή μας, κάποια άλλα εμφανίζονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που σημάδια ή ελιές, μπορεί να εξαφανιστούν ακριβώς όπως εμφανίστηκαν, χωρίς να το αντιληφθούμε στην πραγματικότητα.

Γιατί βγάζουμε ελιές;

Τα γονίδια, τα ορμονικά θέματα αλλά και η έκθεση στον ήλιο αποτελούν σημαντικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να εμφανίσουμε ελιές, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η τριβή του δέρματος με αξεσουάρ όπως διάφορα κολιέ και αλυσίδες είναι πολλές φορές ο λόγος για τον οποίο συχνά εμφανίζονται μικρες ελίτσες στο λαιμό και σε σημεία που υπάρχει συχνή τριβή.

Τι είναι οι ελιές;

Η επιστημονική ονομασία της ελιάς είναι Μελανοκυτταρικός Σπίλος, και στην ουσία πρόκειται για κηλίδες που εμφανίζονται επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός κυττάρων με μελανίνη ή χρωστική (μελανοκύτταρα). Αν και είναι εντελώς άκακοι και δεν δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας, οι ειδικοί συνιστούν να προσέχουμε την έκθεσή τους στον ήλιο.

Τι είναι οι κρεατοελιές;

Οι κρεατοελιές τώρα, είναι ελιές που προεξέχουν από το δέρμα και το σημείο που ακουμπάνε το δέρμα είναι μικρότερο από την συνολική τους επιφάνεια. Αν και είναι και αυτές άκακες, είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικές και μπορεί να γίνουν ενοχλητικές, ειδικά αν βρίσκονται σε σημεία όπου εμποδίζουν την κίνηση.

Πότε πρέπει να επισκεφτούμε τον δερματολόγο μας;

Αν και τις περισσότερες φορές, οι ελιές είναι άκακες, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στον γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στην ελιά σας. Πιο συγκεκριμένα, ακολουθεί μια σειρά βασικών ερωτήσεων, οι οποίες είναι ενδεικτικές, για το αν θα ήταν εύλογη μία επίσκεψη στο γιατρό.

  • Είναι η κρεατοελιά ασύμμετρη (δεν έχει ομοιόμορφο σχήμα);
  • Είναι η υφή της κρεατοελιάς σαν εξόγκωμα;
  • Έχει αλλάξει το χρώμα της κρεατοελιάς;
  • Μήπως μεγαλώνει η διάμετρος της ελιάς;
  • Αλλάζει μορφή η ελιά συνεχώς;
  • Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κρεατοελιές μια και καλή;

Αισθητική επέμβαση
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα με τις κρεατοελιές είναι να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας. Αφού ο γιατρός σας ελέγξει την κρεατοελιά, θα σας προτείνει μια από τις τρεις μεθόδους αφαίρεσης της.

Αφαίρεση με ειδικό ψαλίδι
Κρυοπηξία
Καυτηριασμός

Όλοι οι παραπάνω τρόποι, είναι απόλυτα ασφαλείς και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Προσοχή! Η αφαίρεση της κρεατοελιάς πρέπει να γίνεται πάντα από δερματολόγο.

Υπάρχει φυσικός τρόπος να πέσουν οι κρεατοελιές;

Αν παρόλα αυτά, δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία της αισθητικής επέμβασης, για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να πείτε αντίο στις κρεατοελιές σας. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτοί χρειάζονται υπομονή, χρόνο και επιμονή για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σκόρδο πάνω στην κρεατοελιά

Το σκόρδο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά της φύσης. Το τμήμα Δερματολογίας του Jundishapur Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Ahvaz, σε έρευνα που πραγματοποίησε, βρήκε πως η πλούσια αντιοξειδωτική του δράση καταφέρνει να διασπάσει τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών.

Χρηση: Αλείψτε με ελαιόλαδο την κρεατοελιά και τοποθετήστε πάνω της ένα κομμάτι σκόρδο. Στερεώστε το με λίγη ταινία αφήστε το για όλο το βράδυ.

Διάρκεια: Θα δείτε την κρεατοελιά να ξεραίνεται μετά από μια εβδομάδα.

Χυμός Κρεμμυδιού

Το κρεμμύδι έχει και αυτό αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,C και Ε και φωτοχημικά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες θείου. Διορθώνει τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες UV (βλέπε κηλίδες και σημάδια), ενώ ταυτόχρονα προσφέρει προστασία ενάντια στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Χρήση: Βαλτε ένα κρεμμύδι στο μπλέντερ και αλείψτε το περιεχόμενο πάνω στην κρεατοελιά. Προσοχή στην περιοχή του προσώπου καθώς μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί.

Διάρκεια: Τρεις περίπου εβδομάδες.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο περιέχει υψηλές ποσότητες άλφα υδροξέων που απομακρύνουν τα νεκρα κυτταρα της επιδερμίδας και το αναζωογονούν.

Χρήση: Μια κουταλιά ξύδι για μια ώρα πάνω στην κρεατοελιά.

Διάρκεια: Χρειάζεται αρκετός καιρός για να πέσουν οι κρεατοελιές (ένας με δύο μήνες).

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι πολύ γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες όχι μονο για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων και στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Χρήση: Ανακατέψτε λίγο καστορέλαιο με μαγειρική σόδα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πρωί και βράδυ, αλείψτε την κρεατοελιά με το μείγμα και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά.
Διάρκεια: Ενάμιση ή δύο μήνες.

Μπανανόφλουδα

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται η φλούδα της μπανάνας μπορεί να κάνει μαγικά στην επιδερμίδα σας. Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας σε όλο σας το πρόσωπο για άμεση λάμψη. Αφαιρεί όλα τα μαύρα στίγματα και προσφέρει βαθύ καθαρισμό.

Χρήση: Πλύνετε καλά την φλούδα της μπανάνας και τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι από την αντίθετη πλευρά πάνω στην κρεατοελιά, στερεώνοντας το με λίγη ταινία. Αφήστε το για όλο το βράδυ.

Διάρκεια: Τρεις εβδομάδες με ένα μήνα.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αντισηπτικές ιδιότητες και έντονη καθαριστική και θεραπευτική δράση

Χρήση: Με μια μπατονέτα, κάντε επάλειψη το πρωί, ενώ χρησιμοποιήστε βαμβάκι το βράδυ.

Διάρκεια: ενάμιση μήνας

Χυμός ανανά

Όλα τα φρούτα με κιτρικό οξύ (όπως το πράσινο μήλο, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ) έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στον καθαρισμό της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα ο χυμός ανανά φαίνεται να κάνει θαύματα ενάντια στις καφέ κηλίδες.

Χρήση: Καθαρίστε το δέρμα σας με χυμό ανανά καθημερινά με την χρήση βαμβακιού.

Διάρκεια: Ένας μήνας

Λοσιόν Διάλυσης Κρεατοελιών Thuja SkinCare Fluid

Η Thuja SkinCare Fluid συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων Thuja, τεϊοδεντρου, λεμονιού, ευκαλύπτου και άλλων φυσικών συστατικών, προσφέροντας εγγυημένα αποτελέσματα ενάντια στις κρεατοελιές. Σκεφτείτε το σαν ένα υπερ-προϊόν που συνδυάζει όλα εκείνα τα συστατικά που βοηθούν στο να πέσουν πιο εύκολα και γρήγορα οι κρεατοελιές.

Χρήση: Απλώστε πάνω στην κρεατοελιά την Thuja Skin Care Fluid, με το ειδικό πινελάκι που διαθέτει, 2 φορές την ημέρα, αφήνοντας το δερμα να την απορροφήσει.

Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο στην χρήση, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανα πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα, όπου και αν βρίσκεστε.

Διάρκεια: Σε διάστημα 4 εβδομάδων, θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. Όταν η περιοχή αποξηρανθεί εντελώς, οι κρεατοελιές θα πέσουν μόνες τους και δεν θα ξαναεμφανιστούν.

Είναι απόλυτα ασφαλές στην χρήση, ενώ δεν αφήνει σημάδια.

Προσοχή! Για ασφαλή διάγνωση και θεραπεία όλων των προβλημάτων και προεξοχών του δέρματος απαραίτητη είναι η εκτίμηση από δερματολόγο. Το Skincare Fluid της Medosan δεν είναι φάρμακο και δεν αποτελεί θεραπεία. Περιέχει αιθέρια έλαια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου