ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

30 Τροφές που Προσφέρουν Μακροζωία

 


Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε τις καρδιοπάθειες, υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στο να το καταφέρετε αυτό. Ίσως σκέφτεστε πως θα σας παραθέσουμε απλά μια λίστα με φρούτα και λαχανικά, ωστόσο, αν και είναι ιδιαιτέρως υγιεινά,υπάρχουν κι άλλες τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα.Για να σας βοηθήσουμε στο να κάνετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σας παραθέτουμε μία λίστα με τροφές που καλό θα ήταν να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας!

Ρεβύθια

Chickpeas

Είναι μικροί σπόροι,αλλά έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες, τα ρεβύθια μπορούν να μειώσουν τους δείκτες χοληστερίνης και να προστέψουν την καρδιά σας!

Καφές

Οι θαυμαστές του καφέ δικαιώνονται! Αυτή η μικρή, καθημερινή απόλαυση,μπορεί να κάνει κι άλλα θαύματα. Μια μέση κατανάλωση προστατεύει από καρδιακές παθήσεις κι άλλες παθήσεις όπως η ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό. Ευκαιρία για ένα φλυτζάνι τότε!

Cranberries

Το φρούτο αυτό δεν θεωρείτε μόνο γευστικό, αλλά περιέχει και πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.Δεν θα ήταν μέρος αυτής της λίστας αν δεν προστάτευε και την καρδιά σας. Εκτός από αυτό,προστατεύει κι από παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος και μειώνει τον κίνδυνο ουλίτιδας, έλκους, ακόμα και καρκίνου!

Σύκα

Είναι αρκετά υποτιμημένα! Είναι μια υπέροχη πηγή θρεπτικών και χρήσιμων στοιχείων.Αυτός ο γλυκός καρπός είναι γεμάτος ασβέστιο και βιταμίνες. Τα σύκα μπορούν να επιβραδύνουν επίσης και την εξέλιξη καρδιακών παθήσεων!

Σπόροι Λιναριού

Εάν δεν τρώτε ξηρούς καρπούς και ψάρια αλλά χρειάζεστε ω-3 λιπαρά, μπορείτε να φάτε λιναρόσπορους! Συνήθως αποτελούν προσθήκη σε διάφορα τρόφιμα και αποτελούν πηγή αντιοξειδωτικών, οιστρογόνων κι αν τους εντάξετε στο διαιτολόγιό σας, μπορούν να προστατεύσουν και την καρδιά σας.

Κόκκινο Τσίλι

Το Californication ήταν ένα εξαίρετο άλμπουμ.Αυτό σας θυμίζει λοιπόν όταν ακούτε red hot chili peppers! Aς εστιάσουμε στις αληθινές καυτερές κόκκινες πιπεριές όμως. Χάρις στην καψαϊκίνη που διαθέτουν μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης .Αυτά είναι υπέροχα νέα,αν και δεν σας συνιστούμε να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα!

Τζίντζερ

Καλά νέα και για τους φαν του τζίντζερ! Μικρή και συχνή κατανάλωση τζίντζερ μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων που προκύπτουν από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Γκρέϊπφρουτ

Γνωρίζατε ότι το γκρέϊπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, καλίου, λυκοπενίου, και χολίνης? Είναι όντως αλήθεια! Αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο να έχετε υπό έλεγχο την καρδιά σας. Συνίσταται ακόμα και στη δίαιτα DASH , μια διατροφή που έχει σαν στόχο τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πράσινο Τσάι

Αυτό το ρόφημα έχει γνωστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στη μείωση εναπόθεσης της αθηρωματικής πλάκας. Μειώνει την LDL, τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια! Πιείτε συχνά αν θέλετε να κάνετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Κόκκινα Φασόλια

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, πρωτεΐνες και φολικό οξύ.Έχουν μικρή περιεκτικότητα σε λίπος αλλά μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι μειώνουν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και λιγοστεύουν αποτελεσματικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές ανεπάρκειες,αλλά και καρκίνο! Εντάξτε τα στο διαιτολόγιό σας και δεν θα χάσετε.

Πορτοκάλια

Μας αρέσουν τα πορτοκάλια! Το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί όχι μόνο να σβήσει τη δίψα σας αλλά και να απορροφήσει μέρος της χοληστερίνης από το φαγητό σας. Περιέχει πλήθος φυτικών ινών, ιχνοστοιχείων,βιταμίνη C και κάλιο.Αυτά τα χαρακτηριστικά, το καθιστούν εξαίρετη τροφή για να μειώσετε το νάτριο,να μειώσετε την πίεσή σας και να αντιμετωπίσετε βλαπτικές πρωτεΐνες.

Λάχανο

Αυτό το τρόφιμο της οικογένειας των λαχανικών είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία.Διαθέτει αρκετά θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος και σας προφυλάσσουν από τις καρδιακές παθήσεις.Το λάχανο είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.Μπορείτε να το φάτε συχνά καθώς δεν έχει ιδιαίτερες θερμίδες.

Σκόρδο

Διώχνει μακριά τα βαμπίρ, αλλά ίσως δεν γνωρίζετε ότι μειώνει και τα επίπεδα αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία σας,μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας του αγγειακού συστήματος.Προσθέστε το στη διατροφή σας ακόμα κι αν δεν σας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο σαν γεύση!

Κόκκινο Κρασί

Δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε από όλες τις απολαύσεις τις ζωής σας! Νιώστε ελεύθεροι να πιείτε μερικά ποτηράκια κόκκινο κρασί (με μέτρο, όμως). Οι ειδικοί κατέληξαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων HDL και πρόληψη της συσσώρευσης χοληστερόλης.Διαθέτει πλήθος αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων αίματος, διατηρώντας τα αιμοφόρα αγγεία ελαστικά!

Σοκολάτα

Είναι επίσης καλό να μην αρνείστε την απόλαυση της αγαπημένης σας σοκολάτας περιστασιακά. Είναι μια γλυκιά θεραπεία που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα αμέσως, για να μην αναφέρουμε ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ,σε μελέτη του, ανέφερε ότι καταναλώνοντας ακατέργαστο κακάο οδηγούμαστε σε καλύτερη αρτηριακή πίεση και αποφεύγουμε την υπέρταση. Τρώτε με μέτρο και θα δείτε τα αγγεία σας να βελτιώνονται , πιο ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Φακές


Ένα πιάτο φακές μπορεί να κάνει θαύματα! Ας επικεντρωθούμε όμως στα καρδιακά οφέλη που αποκομίζουμε από αυτά τα όσπρια. Εκτός από εξαιρετική πηγή καλίου για τον οργανισμό, πρωτεϊνών και μαγνησίου, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπάθειας και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπρόσθετα οφέλη αποτελούν η μείωση της αρτηριακής πίεσης,η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και η μείωση του κινδύνου συσσώρευσης αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία.

Aμύγδαλα

Όλοι γνωρίζουμε πόσο γευστικά είναι τα αμύγδαλα! Είναι καλό να θυμόμαστε ότι μπορούν να ενισχύσουν τις νοητικές λειτουργίες, να γίνουν σύμμαχοι στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και να μειώσουν τη χοληστερόλη! Διαθέτουν ένα υψηλό επίπεδο φυτικών στερολών, που δρα στην πρόληψη της απορρόφησης της LDL.

Ρόδια


Εντάξτε το ρόδι σε σε smoothies, σαλάτες και χυμούς, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τις αρτηρίες σας από την δράση την αθηρωματικής πλάκας και καταπολεμούν τις παθήσεις της καρδιάς. Πλήθος μελετών κατέδειξαν ότι βοηθούν επίσης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, του διαβήτη, των εγκεφαλικών επεισοδίων και της νόσου του Alzheimer. Είναι το ιδανικό τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει τα δόντια, το δέρμα και τις αρθρώσεις !

ύρτιλα


Τα μύρτιλα θεωρούνται γευστικά και γεμάτα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Μερικές μερίδες την εβδομάδα (π.χ 3 )μπορούν να αλλάξουν εντελώς την υγεία σας! Θα μειώσουν τη χοληστερόλη, θα βελτιώσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και θα σας προστατεύσουν από τη δημιουργία πλακών. Άλλα οφέλη που έχουν είναι δράση για την εξάλειψη του καρκίνου και η μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Παντζάρια


Τα παντζάρια έχουν υψηλά επίπεδα μετάλλων, αντιοξειδωτικών και ιχνοστοιχείων. Αυτά τα μοβ λαχανικά μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, να δράσουν προστατευτικά έναντι του τον κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, να ενισχύσουν τη λειτουργία πολλών οργάνων και να εξαλείψουν τον καρκίνο.

Σολωμός

Θεωρείται το ‘κοτόπουλο της θάλασσας.’ Έχει ω-3 λιπαρά οξέα και στοιχεία που βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων, τη μείωση της πίεσης, τη δημιουργία θρόμβων και στην αντιμετώπιση καταστάσεων της καρδιάς.

Κουρκουμάς


Ο κουρκουμάς έχει ανακαλυφθεί ότι περιέχει τη δραστική ουσία κουρκουμίνη που βοηθά στην παρεμπόδιση της δυσλειτουργίας της καρδιάς. Στα άλλα του οφέλη, περιλαμβάνεται η πρόληψη της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της καταστροφής των αιμοφόρων αγγείων. Καταπολεμά επίσης τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Σπόροι Τσία

Οι σπόροι τσία ή σπόροι κία χρησιμοποιούνται ευρέως ως smoothie topping, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, πρωτεϊνών, θρεπτικών συστατικών, φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Βοηθά στην ελαχιστοποίηση της χοληστερόλης,στη διατήρηση ενός υγιούς αγγειακού συστήματος και γενικά στην πρόληψη πολλών παθήσεων.

Μήλα


Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό ”Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα”! Τα μήλα είναι φρούτα γεμάτα με μέταλλα, αντιοξειδωτικά αλλά και βιταμίνες που προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τα χρώμα, τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία!

Αβοκάντο


Τα αβοκάντο είναι πασίγνωστα, υπάρχουν πλέον μαγαζιά αποκλειστικά αφιερωμένα στα φρούτα αυτά! Η επιτυχία αυτή βασίζεται στο πόσο θρεπτικά και ωφέλιμα για την υγεία είναι. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με κάλιο, αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λίπη που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη γενικότερη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς.

Μελιτζάνες


Οι μελιτζάνες έχουν υπέροχη γεύση και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνες, λανσίνη, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φλαβονοειδή. Αυτά τα λαχανικά βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ελάττωση της χοληστερόλης, στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος και στη μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Μπρόκολο

Μην αποφεύγετε το μπρόκολο! Είναι εξαιρετικό τρόφιμο για την καρδιαγγειακή σας υγεία καθώς ως λαχανικό μειώνει τη χοληστερόλη και βοηθάει το αγγειακό σύστημα. Χάρις στην περιεκτικότητα σε σουλφαραφάνη, έχει χαρακτηριστεί ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με το επίπεδο σακχάρων του αίματος.

Καρότα


Τα καρότα κατατάσσονται στα ωφέλιμα λαχανικά με πολλές ιδιότητες. Γνωρίζουμε ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της όρασης,αν κι έχει αποδειχτεί ότι δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις. Τα καρότα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την καταπολέμηση του καρκίνου, τα οστά και την καρδιά.

Κοτόπουλο


Το κοτόπουλο είναι αγαπητό και το συναντάμε σε πολλές συνταγές! Θεωρείται άπαχο κρέας με χαμηλά επίπεδα κορεσμένου λίπους σε σχέση με το κόκκινο. Πλήθος κόσμου το χρησιμοποιεί ως κύρια πηγή πρωτεΐνης !

Ακτινίδιο

Μην σας απωθεί το περίβλημά του. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου, πολυφαινολών, χαλκού και μαγνησίου. Προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων αίματος και έχει ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιά σας!

    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:  Φανή Κλαδούχα

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου