ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εν ολίγοις… για την «Λύκειο αγορά»! (Γράφει ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου)


 Χρόνια πολλά στην «Λύκειο αγορά» μας που μετά το Πάσχα ειρήνης, συνεχίζει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με την παροιμιακή έκφραση των αρχαίων Ελλήνων, «αγορά λύκειος» που δηλώνει συναλλαγές κατά τον τρόπο του λύκου, του άγριου σαρκοφάγου!

  • Κάποιες περιοχές στο χώρο μοιάζουν με «σφαγεία» - κατακόκκινες, αντί να ανοιχτούν στα γαλάζια πέλαγα νέων εργασιών σύμφωνα με την στρατηγική των «Γαλάζιων Ωκεανών» όπου κάποιοι κερδίζουν στις ανεκμετάλλευτες αγορές. Διαβάστε το σχετικό βιβλίο στις εκδόσεις «ΚΡΙΤΙΚΗ» των W. CHANKIN και Renee Maubozgne!
  • Πολλές παροιμίες για τον λύκο έχουν εφαρμογή στα «ασφαλιστικά δρώμενα»: Ο λύκος κι αν γέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μηδέ τη γνώση άλλαξε, μηδέ την κεφαλή του – Ο λύκος απ’ τα μετρημένα πρόβατα τρώγει - Ο λύκος την ομίχλη θέλει – Εβάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – Πρόβατο που ξεκόβει απ’ το κοπάδι το τρώει ο λύκος – Λύκου βίον ζεις – Λύκου φτερά ζητάς (ζητάς ανέφικτα) – Στην μάντρα λύκος όταν μπει θ’ αρπάξει του φτωχού τ’ αρνί – Ο λύκος φάει δε φάει, απ’ όλους κυνηγιέται! – Ο λύκος αν φοβόταν την βροχή, θα φόραγε κάπα – Και τα σκυλάκια περιγελούν τον λύκο σαν γερνάει - Γλύτωσε από το στόμα του λύκου.
  • Σαν λύκοι κάποιοι κατασπαράζουν χαρτοφυλάκια αδύναμων. Περιμένουμε λίγη τάξη τουλάχιστον στις μεταφορές συμβολαίων αυτοκινήτων.
  • Ο φιλόσοφος Ανάχαρσις έλεγε ότι «η αγορά είναι τόπος όπου ξεγελάει ο ένας τον άλλον και πλουτίζει – εις το αλλήλους απατάν και πλεονεκτείν». Και στην ασφαλιστική αγορά συμβαίνει.
  • ΠΡΟΤΑΣΗ nextdeal.gr

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ για τις ασφαλίσεις Ζωής συμπεριλαμβάνονται στοιχεία 20 ασφαλιστικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων (οι 16 κάνουν ζωή, ασθένειες, υγεία και άλλες ασφαλίσεις ενώ μόνο ζωή κάνουν 4). Ρωτάμε: τόσο δύσκολο είναι να είναι το 100% των στοιχείων; Αυτό το 1% που λείπει γιατί δεν είναι μαζί; Ποιος δε θέλει να συμπεριληφθεί; Δε γίνεται μια απλή συνεννόηση; Και δύσκολο να τα πάρει από ΔΕΙΑ; Κυρία Ελίνα Παπασπυροπούλου, φροντίστε το στην επόμενη συνάντησή σας με Κωστή Γιαννιώτη. Αξίζει να φαίνεται και να είναι η ΕΑΕΕ ως ενιαία αγορά.

  • ΠΡΟΤΑΣΗ nextdeal.gr

Στη σύνθεση ασφαλίστρων ατομικών ασφαλίσεων το 24,1% είναι ζωή. Το 35,2% είναι ασφάλιστρα υγείας- ατυχημάτων - ασθενειών. Το 40,7% ζωή συνδεδεμένη με επενδύσεις (852.976.175€). Στην έρευνα δεν υπάρχει το στοιχείο ασφαλισμένων κεφαλαίων. Ίσως τότε η ασφαλιστική αγορά θα έβλεπε καλύτερα το έργο και τα κενά προστασίας. Το ΔΣ της ΕΑΕΕ είναι ευκαιρία να συζητήσει λίγο το θέμα και σε σχέση με το τι ασφαλίζουν οι διαμεσολαβητές των ασφαλιστικών εταιριών (50,4%) και τι οι τράπεζες (48,3%) και τι οι άμεσες πωλήσεις (1,3%). Ενδιαφέρον έχει και το πλήθος συμβολαίων 1.805.225. (1.407.279 ζωή – 389.824 συνδεδεμένα με επενδύσεις – 8.122 σε ομαδικά). Αναρωτηθείτε τι πουλάνε οι ασφαλιστές! Αν μάθουν οι πελάτες τι προστασία έχουν θα προβληματιστούν. Περιμένουμε να καταγραφούν και τα κεφάλαια ανά κατηγορία και οι ακυρώσεις. Το οφείλουμε στους πελάτες

  • Αρκετοί προβληματίζονται με το εάν σήμερα μπορεί να σκέφτεται μακριά ένας Manager ή ένας ασφαλιστής για καριέρα… Τι εξασφάλιση υπάρχει;
  • Γύρω στα 150 εκατ. ευρώ είναι το κόστος των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν είναι 9.810.040 εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες. Δύο εκατομμύρια είναι η χρηματοδότηση των κομμάτων.
  • Κάθε μέρα γίνονται 201 κλοπές και 10 ληστείες. Το 2022 στην Ελλάδα έγιναν 246 ανθρωποκτονίες, 446 βιασμοί, 3.076 ληστείες, 73.692 κλοπές και 11.632 περιπτώσεις οικογενειακής βίας… Πόσα ασφαλιστήρια υπάρχουν;
  • Με στοιχεία Μαρτίου 2023, οι συνολικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ανήλθαν στα 185,53 δις ευρώ. Οι καταθέσεις επιχειρήσεων είναι 44.626 δις ευρώ και των νοικοκυριών 140.904 δις ευρώ! Λεφτά υπάρχουν και για ασφαλιστές, αλλά το θέμα είναι εάν οι ασφαλιστές έχουν προσόντα να τα ζητήσουν.
  • Έρευνα του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου εξαγωγών δείχνει ότι το 91,5% των επιχειρήσεων δε βρίσκει προσωπικό – ακόμα και ανειδίκευτους εργάτες!
  • 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Μαΐου σε 10 δόσεις.
  • 104 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είχαμε πέρυσι και αύξηση στα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
  • Μεγάλα προβλήματα έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που πουλάνε συμβόλαια υγείας. Αυτές χάνουν, τα νοσοκομεία κερδίζουν και οι ιδιωτικές κλινικές. Και ο κακός ανταγωνισμός ‘’του αδελφού μαχαιριά, που γιατρειά δεν έχει!’’ Δυσάρεστες οι διαμάχες! Αδύναμες οι εταιρίες μπροστά στα συμφέροντα και διαπλοκές στην υγεία. Και εδώ πολλοί «λύκοι» κυριαρχούν!
  • Πρώτη με 884,4 εκατ. ευρώ ασφάλιστρα είναι η ΝΝ Hellas. Το γράφουμε επειδή κάποιοι «δήθεν» δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν καλή αριθμητική. Και η ΝΝ κοιτάει μπροστά αφήνοντας πίσω το παρελθόν. Στο μέλλον έχουν πολλά να κερδίσουν και οι άνθρωποί της. Ετοιμαστείτε να ακούσετε τι θα πουν στο ετήσιο συνέδριό τους που θα γίνει σε λίγες μέρες!
    • Σύντομα οι επιπτώσεις του ‘’αθέμιτου’’ ανταγωνισμού μαζί με τα μονοπώλια θα φθάσουν στις τσέπες των προμηθειών των διαμεσολαβούντων ασφαλιστών. Όταν οι ζημιές μεγαλώσουν και άλλο τότε θα ελαττωθούν και οι αμοιβές. Δυστυχώς, είναι απροστάτευτοι από τους ισχυρούς και πολλούς συλλόγους με την πληθώρα των προέδρων χωρίς μέλη! Αργεί να ξημερώσει στις καριέρες ασφαλιστών, και ας λαλούν πολλά κοκόρια! Πολλές ημερίδες και εκδηλώσεις που θυμίζουν «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα».
    • ‘’Μέχρι να διαβάσει η αλεπού τα ‘’φιρμάνια’’ πάει το τομάρι της στο παζάρι’’, λέει μια παροιμία που θυμίζει τους πολλούς κανονισμούς που διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν οι διαμεσολαβητές μέχρι να υπογράψουν, αλλά ο καιρός περνάει και μένουν χωρίς φαΐ, χωρίς δάνεια, χωρίς καριέρα… Οι συχνές και κοντινές αλλαγές μικραίνουν το χρόνο παραμονής στο επάγγελμα. Με τέτοιες συνθήκες δε βλέπεις άσπρη μέρα και ούτε μήνα και ούτε χρόνια!
    • Πολλά λόγια, λίγες συζητήσεις, πολλά ‘’meetings’’ όλη μέρα σε πολλές εταιρίες, και απορούμε τι λένε τόσες ώρες και φυσικά ψάχνουμε να δούμε πότε εργάζονται. Ευθύνη έχουν οι προϊστάμενοι στις ιεραρχίες. Ένας μου είπε μια εύστοχη παροιμία στη σχετική ερώτηση ‘’Τι λέτε όλη μέρα;’’: ‘’Ηύραμε ζουρλό παππά, κι όλη μέρα ψέλνουμε!’’… Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, λέγαμε πιο παλιά πριν τα meetings!
    • Μια έκρηξη κλεισιμάτων 35 ασφαλιστικών εταιρειών είχε γίνει κάπου εκεί στην 15ετία 1982-1997 με αίτια την υποαποθεματοποίηση, τα λογιστικά μαγικά κόλπα στους ισολογισμούς, τις μη πληρωμές υποχρεώσεων προς το Δημόσιο καθώς και τη μη πληρωμή αποζημιώσεων σε δικαιούχους. Τα «σπασμένα» πληρώνουν ακόμα οι σημερινές σε λειτουργία ασφαλιστικές, το επικουρικό κεφάλαιο και οι τωρινοί πελάτες (ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ). «Αν θέλετε να δείτε γιατί έκλεισαν οι εταιρείες κάντε μια έρευνα να δείτε πως ζούσαν, πως ζουν και πως θα ζήσουν οι πρώην ιδιοκτήτες τους» έλεγε τότε ο Γιώργος Σκούρτης – πρόεδρος Επιτροπής Έρευνας και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της ΕΑΕΕ. «Είναι οι τυχάρπαστοι που πάνε να μαζέψουν λεφτά και να φύγουν…». Φυσικά είχαν και συνεργάτες διαμεσολαβητές όλοι αυτοί, πράκτορες κομάντο-αλεξιπτωτιστές, αεριτζήδες με παράτυπες-παράνομες απολαβές, υψηλές προμήθειες, bonus κλπ. που έδιναν παράνομα σήματα και μεταχρονολογημένες επιταγές. Κάποιοι κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά με άλλα ονόματα και σχήματα και κωδικούς στο 2023 και φυσικά γνωρίζουν να δουλεύουν με «άλλα κόλπα» σε βάρος άλλων. Και σήμερα γίνονται πολλά που προβληματίζουν. Πρόσφατα εκλήθησαν οι εταιρείες να απαντήσουν στην ΔΕΙΑ στο πως διασφαλίζουν την νομιμότητα στην νέα παραγωγή και τις αιτήσεις που δέχονται… ΑΓΝΩΣΤΟ εάν απάντησαν όλοι και τι απάντησαν… Το www.Nextdeal.gr παρακολουθεί το θέμα και γνωρίζει… ταυτόχρονα προτείνει στις ασφαλιστικές να σταματήσουν συνεργασίες με πρώην «αλεξιπτωτιστές» που έβλαψαν τον κλάδο. Πλησιάζει ο καιρός να γράψουμε και ονόματα…
    • Η ΔΕΙΑ να μελετήσει τις εργασίες και τα κλεισίματα των εταιρειών στη Ρουμανία… Ίσως την ενδιαφέρει για τα εδώ.. δρώμενα!
    • Τα έργα και ημέρες των εταιρειών που έκλεισαν πριν χρόνια είναι ο καλύτερος οδηγός επιβίωσης για τις σημερινές εταιρείες σε λειτουργία. Υπάρχουν κοινοί παρονομαστές, τα τιμολόγια, οι αποζημιώσεις, οι αποθεματοποιήσεις, οι λογιστικές εγγραφές και άλλα χρήσιμα στους λόγους κλεισίματος εταιρειών: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΡΜΗΣ, 20ος ΑΙΩΝΑΣ, ΓΚΑΡΑΝΤΙ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΕΡΜΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΛΕΝΤΕ, ΝΟΒΑ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΙΝΤΕΡΦΡΑΝΣ, ΓΙΟΥΡΟΜΟΝΤ, ΑΛΚΥΩΝ, ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ, ΘΡΑΚΙΚΗ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΙΝΤΕΡΣΟΥΙΣ κλπ…
    • Οι 150 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες εμφάνισαν το 2022 καθαρά κέρδη 10.4 ΔΙΣ ευρώ (αύξηση 303,6%). Τα μεγαλύτερα κέρδη με σειρά είχαν: πρώτη η MOTOR OIL 967,99, δεύτερη η HELLENIC ENERGY με 890 εκατ. ευρώ, τρίτη η COCA-COLA 624,9 και ακολουθούν ΟΠΑΠ 592,3, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 497, Μυτιληναίος 465,9, ΟΤΕ 388,6, ΒΙΟΧΑΛΚΟ 266,13, JUMBO 248,6, ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ 159,29… Πόσο κομμάτι αυτών των περιουσιών και υπηρεσιών και ανθρώπων ασφάλισαν οι ασφαλιστές μας;
    • Ευάλωτες οι Αμερικανικές Τράπεζες. 11 περιφερειακές τράπεζες υποβάθμισε οι Moody’s. Επιπτώσεις θα έχουν και οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες.
    • Smartphone αγόρασε ένα στους δύο Έλληνες το 2022 με δαπάνες κοντά στα 700 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 300 ευρώ). Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση μεταξύ των αγορών με προτίμηση στα smartphone. Πρώτο το Μεξικό, μετά η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και 5η η Ελλάς. Η ασφαλιστική αγορά ας αξιοποιήσει αυτή την αδυναμία ( ; ) των Ελλήνων, με δωρεάν εφαρμογές προς πελάτες και ασφαλιστές της. Και σταματήστε να χώνετε το χέρι σας στις τσέπες συναδέλφων!
    • Έκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει ότι ο μέσος μισθός των Ελλήνων (μεικτός) αυξήθηκε ονομαστικά κατά 1,5%, όμως ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω πληθωρισμού.
    • Κάθε ασθενής με καρδιακή ανεπάρκεια – είναι 200.000 στην Ελλάδα – κοστίζει στο Υγειονομικό σύστημα γύρω στα 4.500 ευρώ.
    • Πέντε εκατομμύρια ευρώ χωρίζουν τις αμοιβές Ροναλντο και Μέσι. Πρώτος σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes” είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 123 εκατ. ευρώ εισόδημα, δεύτερος ο Μέσι με 118 εκατ. ευρώ, τρίτος ο Κίλιαν Εμαπέ με 109 εκατ. ευρώ…
    • Medifirst: Έτυχε για ένα μικροατύχημα στο δάχτυλο να καρπωθώ των υπηρεσιών του πολυιατρείου Medifirst στο Μαρούσι του ομίλου INTERAMERICAN. Η εξυπηρέτηση ήταν αξιοπρεπέστατη και από το προσωπικό και από τον ιατρό ορθοπεδικό. Έμαθα ότι στα πολυιατρεία Medifirst υπάρχει άμεση πρόσβαση, καθημερινά όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, στο Μαρούσι, το Περιστέρι και στην Αργυρούπολη. Πρόσεξα ότι λειτουργούν ιατρεία και εργαστήρια: ακτινολογικό, μαγνητικές τομογραφίες, καρδιολογικό, υπέρηχοι, τμήμα check-up, μικροβιολογικό κλπ. Η INTERAMERICAN στον τομέα υγείας υπήρξε ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ από την εποχή Δ. Κοντομηνά ως σήμερα και σ’ αυτό τον τομέα. Οι ασφαλιστές και πελάτες έχουν προνόμια πολλά και ίσως πρέπει να μάθουν ακόμα περισσότεροι και για αυτόν τον τομέα. Προτείνω να προσθέσει και κατ’ οίκον νοσηλεία. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Βελιώτη για όσα προσφέρει στον όμιλο INTERAMERICAN και στον χώρο υγείας!
    • Στο Nextdeal.gr γίνεται πάντα αναφορά χρόνου δημοσίευσης: ημέρα και ώρα, για έγκαιρη και έγκυρη πρωτότυπη ενημέρωση, χωρίς αντιγραφές. Έχει σημασία! Ψάξτε το γιατί, επειδή αρκετοί μας αντιγράφουν!
    • Ο κ. Γεωργακόπουλος Χρήστος (Allianz) και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (Eurolife FFH) ευχήθηκαν και οι δυο κάτι σημαντικό και αισιόδοξο για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε μια πρόβλεψη σε συνάντηση που είχα μαζί του στα γραφεία Ευρωπαϊκής Πίστης ότι στα επόμενα τρία χρόνια κάθε σπίτι θα έχει μια ασφάλεια του νέου οχήματος ALLIANZ-ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΠΙΣΤΗ. Στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΝΑΙ» που κυκλοφορεί ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ως πρόεδρος της ΕΑΕΕ μας είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μπει η ασφάλιση σε κάθε σπίτι… Έμπειροι και οραματιστές και οι δύο βλέπουν το μέλλον αρκετά καλό για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς. Αξίζει να δουλέψουμε όλοι ώστε να δικαιωθούν! Αργήσαμε ως κλάδος να βάλουμε την ασφάλιση στην καθημερινότητα των Ελλήνων, και όπως είπαν και οι δυο «μέσα σε κάθε σπίτι».


    *Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Χρήστος Γεωργακόπουλος

     Nextdeal.gr 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου