ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γερμανία: Υπουργοί Υγείας ζητούν έρευνα για βλάβες από εμβόλια


 Οι υπουργοί Υγείας των γερμανικών κρατιδίων ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την έρευνα σχετικά με τις βλάβες που προκαλούν τα εμβόλια κορόνα. Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα…

Είναι αλήθεια ότι ο εμβολιασμός Corona έσωσε πολλές ζωές και ήταν “πραγματικά σημαντικός και σωστός”, δήλωσε ο σημερινός πρόεδρος της Διάσκεψης των υπουργών Υγείας, υπουργός Υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Μάνε Λούτσα.

«Θύματα» του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία

“Ωστόσο, ακριβώς για να ενισχυθεί η ιδέα του εμβολιασμού απαιτείται έρευνα σχετικά με τη συμπτωματολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία των επιπτώσεων του εμβολιασμού στην υγεία”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει αυτή την έρευνα το συντομότερο δυνατό, είπε, διότι μόνο μια παγγερμανική στρατηγική θα είναι αποτελεσματική.

Οι επικεφαλής των τμημάτων επιμένουν επίσης σε μια νομική ρύθμιση των λεγόμενων κέντρων ιατρικής περίθαλψης (MVZ).

“Βλέπουμε κινδύνους για την υγειονομική περίθαλψη κυρίως στα κέντρα ιατρικής περίθαλψης που διοικούνται από επενδυτές”, εξήγησε ο Lucha.

Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας παραδέχεται αναπηρίες από τα εμβόλια

Αυτά τα κέντρα περίθαλψης είναι απαραίτητα επειδή προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης για νέους γιατρούς που δεν θέλουν πλέον όλοι να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι.

“Αν όμως το κεφάλαιο αναλάβει εκεί τα ηνία και αμφισβητηθεί η ανεξάρτητη ιατρική περίθαλψη, τότε αυτό γίνεται προβληματικό”.

Είπε ότι οι υπουργοί έδωσαν εντολή στη Βαυαρία να αναλάβει κοινή πρωτοβουλία στο Bundesrat.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι τα ιατρεία καταλαμβάνονται όλο και περισσότερο από εταιρείες με γνώμονα το κέρδος και έτσι όλο και περισσότερες έδρες των εγγεγραμμένων γιατρών συσσωρεύονται σε κέντρα περίθαλψης.

Γερμανία: Αποζημιώσεις για βλάβες από εμβόλια κατά του κορονοϊού

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι ήθελε να αποτρέψει στο μέλλον την αγορά ιατρείων από οικονομικούς επενδυτές.

Στην εφημερίδα “Bild am Sonntag”, ο Lauterbach είχε διαμαρτυρηθεί για τη “μοιραία τάση” να “αγοράζουν οι επενδυτές κέντρα ιατρικής περίθαλψης με διάφορα ιατρεία ειδικών για να τα λειτουργήσουν στη συνέχεια με το μέγιστο δυνατό κέρδος”.

GRland 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου