ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά ο Γιάνης Βαρουφάκης – Τα νεότερα για την υγεία του -Τα Κόμματα



 

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/2).

Ομάδα ατόμων φέρεται να προσέγγισε το μαγαζί και να του φώναξε «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια».

Αφού τον προπηλάκισαν λεκτικά, στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Επίσης υποβλήθηκε προληπτικά σε αξονική γιατί τον χτύπησαν στο κεφάλι.


Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Την επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, καταδικάζουν πολιτικοί και κόμματα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στον Ευαγγελισμό, καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

Ζαχαριάδης: «Πράξη φασιστική»

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, με ανάρτησή του, χαρακτηρίζει ως «πράξη φασιστική» τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Και προσθέτει πως «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική».

Μάντζος: «Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής δεν θα περάσει»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη», τονίζει στη δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος, «η βία – ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει ‘πολιτικό’ περιεχόμενο – προσβάλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

Και καταλήγει πως «ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής – από όπου κι αν προέρχεται – δεν θα περάσει».


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου