ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 14χρονοι διέλυσαν το κρανίο Έλληνα στη Γερμανία


 Διέρρηξαν το σπίτι του και εξακολουθούν να παραμένουν ελεύθεροι: Νεαρό δίδυμο (14 και 15 ετών) χτύπησαν και διέλυσαν το κρανίο Έλληνα συνταξιούχου κάτοικου Γερμανίας

Χάγκεν (Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία) – Το κρανίο του είναι εντελώς παραμορφωμένο. Ο συνταξιούχος Κώστας Α. (80 ετών) από το Χάγκεν (Hagen) αιφνιδιάστηκε από διαρρήκτες και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα.

Με το κρανίο του θρυμματισμένο και γεμάτο αίματα, ο Έλληνας καλούσε σε βοήθεια λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο του ισογείου ενώ ο κ. Κώστας καθόταν μπροστά στην τηλεόραση στο σαλόνι και προχώρησαν σε εξαιρετικά βάναυση επίθεση.

“Ο Κώστας εξακολουθούσε να κλαίει με αναφιλητά για το ότι οι δράστες ήταν δύο νεαροί ηλικίας περίπου 14 ή 15 ετών”, δήλωσε η σοκαρισμένη η γειτόνισσα Daniela Prost.

Μετά από αυτά τα λόγια, ο Κώστας Α. έχασε τις αισθήσεις του στο ασθενοφόρο και έπεσε σε κώμα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που μια συμμορία νεαρών στο Hagen-Wehringhausen είχε τραβήξει την προσοχή διαπράττοντας εγκλήματα.

Τα προβληματικά παιδιά λέγεται ότι τρομοκρατούσαν τον κ. Κώστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σπίτι του παραβιάστηκε για τρίτη φορά. Αλλά δεν υπήρχε τίποτα να του πάρουν. Ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα με ένα δωμάτιο, κουζίνα και ένα μπάνιο.

Foto: ALEX TALASH

 

Και στην πραγματικότητα ο Κώστας Α. καθόταν ήδη πάνω σε συσκευασμένες βαλίτσες, ανυπομονώντας για τη μετακόμισή του σε οίκο ευγηρίας.

“Είχε βαρεθεί – ήθελε να πάει σε οίκο ευγηρίας. Αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος”, αναφέρει η γειτόνισσα.

Ακόμη και πριν από το τρομερό γεγονός, φρόντιζε πολύ τον Κώστα Α., βοηθώντας τον στην καθημερινότητά του – για παράδειγμα, με τα ψώνια.

Η κόρη του και ο γιος του ζουν στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, έπρεπε να συμβεί κάτι τόσο τρομερό πριν ο Κώστας εισαχθεί στο γηροκομείο. Ήταν στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες – παλεύοντας για τη ζωή του εκεί. Τώρα βρίσκεται στην υποστηριζόμενη μονάδα.

“Δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμος – αυτό με στεναχωρεί πολύ”, αναφέρει κλαίγοντας η Daniela Prost στη BILD.

Ο Κώστας δεν έχει πει ούτε μια λέξη από την επίθεση, φαίνεται φοβισμένος – δείχνοντας πάντα το τραύμα του με τα χέρια του. Μέρος του κρανίου του αφαιρέθηκε στο νοσοκομείο.

Η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε τη θεραπεία αποκατάστασης.

Αιτιολογία: Ο Κώστας Α. είναι μια περίπτωση νοσηλείας – δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Εξάλλου, η ασφάλιση μακροχρόνιας φροντίδας πληρώνει τα έξοδα του σπιτιού.

Ο κ. Κώστας ζούσε στο ισόγειο αυτής της πολυκατοικίας. Το σπίτι του παραβιάστηκε τρεις φορές, δύο φορές κοιμόταν ήδη, την τελευταία φορά συνάντησε τους δράστες …

 

Αυτό δεν διευκολύνει τους αστυνομικούς να εξιχνιάσουν την υπόθεση – τώρα βασίζονται στην ανάλυση των ιχνών και του DNA που βρέθηκαν.

Ο επικεφαλής ερευνητής Jan Ritter της αστυνομίας του Hagen δήλωσε στη BILD: “Περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας”.

Στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών κατέσχεσαν ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για το εργαλείο του εγκλήματος. Οι ίδιοι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Παρά τη άγρια βία και τις συνέπειες, η εισαγγελία αξιολογεί τη βάναυση πράξη μόνο ως επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αυτό αφήνει άναυδους την Daniela και την κόρη της Stefanie – ελπίζουν ότι το έγκλημα θα εξιχνιαστεί και ότι οι βασανιστές του κ. Κώστα θα λάβουν τη δίκαιη τιμωρία τους.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου