ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έρχονται τα “Fauci Files”> Ο Elon Musk υπόσχεται αποκαλύψεις-“φωτιά”


 Ο Fauci έχει τεθεί υπό δημόσια κριτική επειδή στο παρελθόν υποστήριξε τις αμφιλεγόμενες έρευνες «κέρδους λειτουργίας», ενώ ταυτόχρονα αρνείται ότι η ομάδα του τις χρηματοδότησε κρυφά πριν την πανδημία

ΟElon Musk προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση αποκαλυπτικών αρχείων του Twitter που σχετίζονται με τον πλέον πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (NIAID), Δρ Anthony Fauci, αυτή την εβδομάδα, ως μέρος αυτών που αποκαλεί «Αρχεία Fauci» («Fauci Files»).

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter έγραψε στο Twitter και στους ακόλουθούς του: «Ελπίζω να περάσετε μια υπέροχη πρώτη ημέρα του 2023! Ένα είναι σίγουρο, αυτή η χρονιά δεν θα είναι καθόλου βαρετή». Στη συνέχεια, η Juanita Broaddrick, μια 80χρονη πρώην διευθύντρια οίκου ευγηρίας που κάποτε ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Bill Clinton, το 1978, απάντησε στο tweet του Musk, γράφοντας ότι αναμένει τα… το #FauciFiles.

«Αργότερα αυτή την εβδομάδα», απάντησε ο ιδιοκτήτης της Tesla, καθιστώντας σαφές ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να κάνει ξανά την εμφάνιση της η αντιπαλότητα που θρέφει με τον επικεφαλής ειδικό στις μολυσματικές ασθένειες της Αμερικής.

Τα «Αρχεία Twitter» είναι μια σειρά αποκαλύψεων που έγιναν από δημοσιογράφους στους οποίους ο Musk ανέθεσε τη δουλειά και αποκαλύπτουν πρόσφατες διαμάχες, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του Twitter να απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο Donald Trump την πρόσβαση στην πλατφόρμα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021. Το Twitter διέρρευσε επίσης πρόσφατα εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων σχετικά με τη δική του λογοκρισία σε ιστορίες που σχετίζονται με τον προσωπικό φορητό υπολογιστή του Hunter Biden κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι πιο πρόσφατες αποκαλύψεις που έγιναν από τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο τόσο η κυβέρνηση Trump όσο και του Biden βασίστηκαν στο Twitter προκειμένου να μετριάσουν το περιεχόμενο του κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Musk εμφανίστηκε να επιτίθεται στον 82χρονο Fauci διαδικτυακά. Όλο και περισσότερα tweets που σχετίζονται με τον πρώην επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου (από το 2021 έως το 2022) και κοινοποιούνται από τον ιδρυτή της Tesla φαίνεται να αυξάνονται σε όγκο όσο περνάει ο καιρός.

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο Musk ισχυρίστηκε ότι αρκετοί υπάλληλοι του Twitter είχαν ένα εσωτερικό κανάλι τύπου Slack, το «Fauci Fan Club». Στη συνέχεια, έγραψε στο Twitter ότι η πλατφόρμα πρέπει να αλλάξει πολιτική και να «ακολουθήσει την επιστήμη, η οποία περιλαμβάνει απαραιτήτως αιτιολογημένη αμφισβήτηση της επιστήμης».

Τα σχόλια του ήρθαν ως απάντηση στην περιφρόνηση του Fauci για τα καρφιά του ιδιοκτήτη της Tesla σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, αφού ζήτησε να διωχθεί ο γιατρός για την πιθανολογούμενη έναρξη της πανδημίας μέσω της χρήσης παράνομων πειραμάτων που είχαν εγκριθεί από την αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για τη γνωστή έρευνα «κέρδους λειτουργίας», δηλαδή αμφιλεγόμενα πειράματα που περιλαμβάνουν χειρισμό ιών για να γίνουν πιο σοβαροί ή μεταδοτικοί με την ελπίδα να προληφθούν μελλοντικές μεταλλάξεις και κρούσματα.

(Δείτε αυτό το VIDEO)>


«Παρά όλα αυτά τα κραυγαλέα ζητήματα, το Twitter είχε ένα εσωτερικό κανάλι τύπου Slack που ονομαζόταν ειρωνικά «Fauci Fan Club»», έγραψε ο Musk, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του γιατρού ότι οι θεωρίες του πρέπει να αγνοηθούν ως «παραπληροφόρηση».

Ο Fauci, ο οποίος μετά από 54 χρόνια επικεφαλής του NIH είχε πει ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους, έχει αντιμετωπίσει ανεξέλεγκτη κριτική σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας, με τον Musk μάλιστα να ηγείται των πιο πρόσφατων καταγγελιών. Αρχικά μια σεβαστή φιγούρα κατά τη διάρκεια των πρώιμων μέτρων καραντίνας και της εντολής για χρήση μάσκας, ο Fauci έχει τεθεί υπό δημόσια κριτική επειδή στο παρελθόν υποστήριξε τις αμφιλεγόμενες έρευνες «κέρδους λειτουργίας» («Gain Of Function»), ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι η ομάδα του τις χρηματοδότησε κρυφά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Fauci, ο οποίος δεν ήταν γνωστός στους περισσότερους Αμερικανούς μέχρι το 2020 όταν και έγινε το επίσημο πρόσωπο της αμερικανικής «απάντησης» κατά της Covid-19, έχει επίσης αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η νόσος διέρρευσε σε εργαστήριο -μια θεωρία που οι ειδικοί μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκλείσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:  Φανή Κλαδούχα

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου