ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Συλλαμβάνει» τα ανασφάλιστα η ΑΑΔΕ


 Ακούσαμε πληροφορίες ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση που από το 2023 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα μπορεί, όχι μόνο να επιβάλλει τα πρόστιμα (200 – 250 ευρώ) σε ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και να τα εισπράττει, κάτι που σήμερα είναι αδύνατο λόγω νομοθετικού κενού.

Σήμερα, η ΑΑΔΕ εντοπίζει με διασταυρώσεις τα ανασφάλιστα οχήματα και απλά εκδίδει το πρόστιμο-παράβολο που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες για να τα ασφαλίσουν ξανά. Δεν μπορεί να επιβάλει την είσπραξη. Όμως από το νέο έτος, με τη νομοθετική ρύθμιση, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να επιβάλει εισπρακτικά μέτρα και για τα πρόστιμα αυτά και, όταν δεν καταβάλλονται, θα μπορούν να εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς Εφορία. Και, από 500 ευρώ και πάνω, θα ξεκινούν οι κατασχέσεις!

Πάντως προς το παρόν έχει μειωθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων, καθώς όπως γράφαμε πρόσφατα στο nextdeal.gr, οι διάφορες κυβερνητικές τεχνολογικές εφαρμογές, όπως π.χ. το Fuel Pass, συνέβαλλαν στο να μειωθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μια από τις προϋποθέσεις για την είσπραξη του Fuel Pass είναι ότι το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας. 

O πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων Δημήτρης Ζορμπάς, σε αγαστή συνεργασία, εξακολουθούν πάντως να παρακολουθούν τις εξελίξεις και  να εργάζονται για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου