ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟΧΟΡΤΟ

Γιώργος Καγκουρίδης

Το κάζο δεν ήτανε ατσιντέντε. Πενσάτο ήτανε. Άσκωσε το χέρι του κι αμόλησε τη πετριά. Ετσάκισε το παρμπρίτζ και καταφχαριστήθηκε. Εγέλουνε κιόλας.

- Να, κι εγώ!
Και μετά έβαλε τσι κόρσες.
Όπου κλέψει έχει μόνο μια αμαρτία. Όπου τόνε κλέψουνε έχει πολλές. Μην ήταν’ αυτός; Μην ήταν’ ο άλλος; Υποψιάζεσαι. Από το γείτονα μέχρι και τον ανίατο παίδα τον εν καμείνω διασκεδάζοντα καιγόμενο. Τάχουμε δει όλα.
- Σας συμπαραστεκόμεθα ολοψύχως.
- Να τόνε έβρει η ΕΛΑΣ τον ρίψαντα.
- Σωστό, δική της δουγειά.
- Να βάλουμε κάμερες.
- Μπιγκ μπράδερ θα γίνουμε;
- Μας υποψιάζεσθε αδίκως. Από πού κι ως πού;
- Κατά κει το πάτε; Ό,τι σκεφτομάστενε εμείς, σκεφτοσάσενε και σεις;
- Κάποιο παγιόπαιδο θάτανε. Τόσα γυρίζουνε.
- Και γιατί δεν ετσάκισε και τα παραδιπλανά;
- Έτυχε.
- Άμα έτυχε τί σας κόφτει; Γιατί σκίζετε και τσι φανέλες σας; Ο έχων τη μύγα;
- Σας περικαλώ. Δεν ακούτε τι λέει ο άλλος;
- Ποιός άλλος;
- Σπουδαίος! Όλα τα ξέρει. Επιστημονικώς. Όχι παίξε, γέλασε. Επήγαμε και τόνε βρήκαμε. Δε τον ακούσατε;
- Τον ακούσαμε, αυτόνε και κάτι άλλους αρμόδιους-αναρμόδιους. Αυτουνούς με τσου τίτλους και τσι εξουσίες. Αυτούς τους ναι μεν αλλά. Μόνο ένας-δύο τάπανε ξεκάθαρα. Οι πιγιότεροι βούβα. Θα μιλήσουνε άμα δούνε κατά που πάει η δουγειά, λένε. Δεν ηξέρουμε τι ακριβώς εγίνηκε. Ηξέρουμε; Γι αυτό και δε μιλούμε.
Αυτός στολάϊστο έβγαλε και νέο όρο. Τη Χρυσή Λύση. Πάει περίπατο κι η Χρυσή Τομή κι η Μέση Λύση. Από τα τώρας έχουμε τη Χρυσή Λύση. Δύο σε ένα. Είπε και που ο Δήμος ό,τι αποφασίσει να το αποφασίσει για όλους. Δίκαια και εις άπασαν την επικράτειάν του. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, λέει. Για να μη φέρνει στο αμήν αυτουνούς που φέρνει στο αμήν και βαρούνε πετριές. Εκατάργησε με τη μία και τη Παγιά τη Πόλη. Το ίδιο, λέει, είναι άμα έχεις από πάνου σου το ντάπα-ντούπα και το ίδιο άμα έχεις αλλού το σπίτι σου και δεν ακούς. Παγιά Πόλη – Ιστορικό Κέντρο – Υστερικό Κέντρο ένας αχταρμάς και άνευ. Παρά νόμον και κουραφέξαλα.
- Επιστημονικώς!
- Ούτε στημονικώς. Είναι κι αυτός όπως κι οι άλλοι που είναι πίγιο έξυπνοι από εμάς. Εμείς τρώμε κουτόχορτο κι αυτός εξυπνόχορτο.
- Δε τόχω ξανακούσει ποτές το εξυπνόχορτο.
- Φύεται και εις Καρουσάδας.

Σ.Σ. Το άρθρο του είναι μέσα στην επικαιρότητα της Κέρκυρας, επειδή έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητο προέδρου συλλόγου που είναι αντίθετος με τη παράταση για μουσική σε μαγαζιά μέσα στην πόλη
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου