ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μανιτάρι Γανόδερμα: Η απόλυτη υπερτροφή της ανατολής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.


 Μανιτάρια, μια ξεχωριστή, μοναδική τροφή που δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινότητά μας. Τα μανιτάρια αποτελούν την καλύτερη υπερτροφη από αρχαιοτάτων χρόνων, τα μανιταρια είναι απαλλαγμένα από χοληστερόλη και περιέχουν μικρές ποσότητες απαραίτητων αμινοξέων και βιταμινών Β. Οι αρχαίοι Κινέζοι Αυτοκράτορες πίστευαν ότι η κατανάλωση μανιταριών, μπορούσε να τους εξασφαλίσει αιώνια νεότητα και μακροζωία, στην κινα το πιο γνωστό μανιταρι είναι το γανοδερμα (reishi) και είναι γνωστό ως το μανιταρι της αθανασιας. Kάποιο ακόμα γνωστό μανιταρι στην περιοχή της Βραζιλίας είναι το Αgaricus blazei και είναι ευρέως γνωστό ως το μανιταρι του Θεού, επιπλέον υπάρχουν και άλλα μανιταρια όπως το μανιταρι Maitake όπου είναι γνωστό στην ιαπωνία ως το χορευτικό μανιτάρι καθώς έκανε τους ανθρώπους χαρούμενους, το μανιταρι Cordyceps είναι και αυτό γνωστό στην κινα ως  χειμωνιάτικο σκουλήκι και καλοκαιρινό χόρτο λόγω της εμφάνισής του σε διαφορετικές εποχές, οι κινέζοι γιατροί συνηθίζουν να προτείνουν το μανιταρι Cordyceps σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αναπνευστικό, Lions Mane ακόμα ένα γνωστό μανιταρι που χρησιμοποιείται χρόνια σε πολλές χώρες για την τόνωση του ανοσοποιητικού αλλά και για ενέργεια. Τα μανιταρια χρησιμοποιούνται στην Κινέζικη Ιατρική και προτείνεται η κατανάλωση, όχι μόνο ενός είδους μανιταριών αλλά πολλών διαφορετικών μανιταριών, καθώς κάθε μανιταρι έχει διαφορετική σύσταση και σε πολλές επίσημες μελέτες έχει παρουσιαστεί μεγαλύτερο όφελος για την υγεία του ανθρώπου όταν καταναλώνονται πολλά διαφορετικά είδη μανιταριών και όχι μόνο ένα είδος.

 Σήμερα πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα μανιταρια ακόμα και ως υποκατάστατο του κρέατος, καθώς τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα αλλά ταυτόχρονα είναι επίσης χαμηλά σε λιπαρά.

Τα μανιτάρια είναι ωφέλιμα για την λειτουργία του οργανισμού και παρουσιάζουν τις εξής μοναδικές ιδιότητες:

  1. ενίσχυση και τόνωση  ανοσοποιητικού
  2. αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  3. ενίσχυση της ισσοροπίας του οργανισμού
  4. ενίσχυση του αίσθηματος κορεσμού
  5. υψηλή βιοδιαθεσιμότητα πρωτεϊνών, λιπιδίων, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, πολυσακχαριτών
  6. μείωση οξειδωτικού στρες

Αξιοσημείωτο είναι πως κάτι που διαχωρίζει τα μανιτάρια από τις υπόλοιπες υπερτροφες είναι το γεγονός, πως τα μανιτάρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη D και όλοι φυσικά γνωρίζουν τα οφέλη της βιταμίνης D στο μυοσκελετικό σύστημα, στο ανοσοποιητικό αλλά και γενικότερα στην υγεία και ευζωία. Έτσι είναι ιδανικό να καταναλώνετε άφοβα και συχνά προϊόντα μανιταριών.



  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :  Φανή Κλαδούχα

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου