ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εποπτεύων Χ.: Το νέο ηλεκτροσόκ, ο καφές...της Coca Cola και τα νέα σχέδια της Lamda

Ενέργεια- Πληθωρισμός: Αρκετοί βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για τον πληθωρισμό, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ. Δεν πέρασε μία ημέρα από την ανακοίνωση και η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε τριπλό κλοιό ακρίβειας, από την νέα αύξηση των τιμών σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.
Τα νέα από το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ δεν είναι καλά. Η τιμή του φυσικού αερίου έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 208 ευρώ στέλνοντας τη μέση τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στα 372 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το πρώτο 12ήμερο του Αυγούστου. Τον Ιούλιο η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 335 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η αγορά προετοιμάζεται ήδη να εμφανίσει -στις 20 Αυγούστου- ακόμη υψηλότερες τιμές για τον Σεπτέμβριο.
Η τιμή για το Brent χθες στις διεθνείς αγορές βρέθηκαν πάνω από  τα 100 δολάρια το βαρέλι, αν και προχθές ήταν λίγο πάνω από τα 93 δολάρια. .
Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη χτύπησαν νέα ρεκόρ , ενώ το ράλι των τιμών δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης .Ο δείκτης αναφοράς, το κόστος για ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία την επόμενη χρονιά σημείωνε κέρδη έως και 4,5% χθες, στα 446 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας. Το αντίστοιχο συμβόλαιο της Γαλλίας ανέβηκε έως και 4,4%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 600 ευρώ!!!. 

Πετρέλαιο: Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι βέβαιη εκτιμά η Goldman Sachs, επειδή δεδομένης της μεγάλης έλλειψης φυσικού αερίου απο τις αγορές της Δύσης, θα υπάρξει σε μεγάλη έκταση υποκατάσταση του φυσικού αερίου, από το έτσι κι αλλιώς πιο φτηνό πετρέλαιο.
Η πρόσφατη κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά περισσότερο από 25% από τα υψηλά τους στα οποία έφτασαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, μπορεί να δίνει ιδιαίτερη χαρά στις δυτικές κυβερνήσεις καθώς οδηγεί σε μείωση και των τιμών της βενζίνης, είναι όμως παραπλανητική τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους παρατηρητές της ενεργειακής αγοράς. Οι τιμές μπορεί να φθάσουν ακόμη και στα 150 δολ. και θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται απο το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Χρηματιστήριο Αθηνών: O Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες σε νέο υψηλό διμήνου, πάνω από τις 880 μονάδες,  με καλή βάση για να μπει στη ζώνη υποδοχής των 900 μονάδων. 
Πάντως το ΧΑ ανεβαίνει αθόρυβα και  από τα μέσα Ιουλίου σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 10%, έχοντας στο "παθητικό" του μόλις τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, οι τρεις εκ των οποίων οι μεταβολές ήταν πολύ περιορισμένες. Ακόμη και η "ζημιά" (-2,11%) της περασμένης Παρασκευής, όταν η πολιτική επικαιρότητα ανέβασε απότομα το επίπεδο του κινδύνου, πλέον έχει μηδενιστεί, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε υψηλά σχεδόν δύο μηνών.
Σε αυτήν την εικόνα βέβαια το μελανό σημείο είναι το ύψος του τζίρου, το οποίο παραμένει κατά περίπου 30% χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο του πρώτου εξαμήνου του έτους. 

Coca Cola HBC: Αύξηση στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 316,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Coca Cola HBC στο α’ εξάμηνο του 2022, καταγράφοντας ετήσια άνοδο 34,5%, σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ο όγκος πωλήσεων σημείωσε αύξηση 18,1% στα 1,33 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 29,6% και διαμορφώθηκαν στα 4,209 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο αυξήθηκαν κατά 14,0%.
Τα λειτουργικά κέρδη είχαν άνοδο 21,3% στα 275,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 55,4 εκατ. ευρώ στα 332,9 εκατ. ευρώ. 
Στα αξιοσημείωτα ότι οι όγκοι πωλήσεων καφέ αυξήθηκαν κατά 56%, με αυξανόμενη συμβολή της κατανάλωσης εκτός σπιτιού. Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι η θυγατρική της CC Beverages Holdings II B.V. συμφώνησε  με την ιταλική Casa Del Caffe Vergnano SpA την εξαγορά του 30% της δεύτερης, ενισχύοντας την θέση της στην αγορά του καφέ.
Η διοίκηση επανέφερε την εκτίμηση για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 740 εκατ. ευρώ και 820 εκατ. ευρώ, το 2022.  
Και το μεγάλο μήνυμα που δείχνει να έδωσε είναι ότι τα χειρότερα από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας είναι πίσω της.
Εξαιρουμένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει διψήφια οργανική αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις.

Lamda Development: Η Lamda Development συνεχίζει την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των εμπορικών κέντρων , μετά και την εξαξορά του εκπτωτικού χωριού Mc Arthur Glenn. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στους επομένους μήνες η εταιρεία θα βάλει στο Χρηματιστήριο τη θυγατρική της που διαχειρίζεται τα malls. Ήδη ελέγχει τα The Mall Athens και Golden Hall  στο Μαρούσι και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχεδιάζει δύο εμπορικά κέντρα στο Ελληνικό. 
Με την απόκτηση του MacArthur Glen  θα αυξήσει σημαντικά (άνω του 20%) τα έσοδα από μισθώσεις, ενώ πλέον θα ελέγχει το 40% της χωρητικότητας εκμίσθωσης των ελληνικών εμπορικών κέντρων. 
Η Lamda Development, διευκρίνισε χθες ότι η συνολική επένδυση στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ανέρχεται στα 109 εκατ.
Η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 109 εκατ. (Gross Asset Value), ενώ τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία που κατέχει το ακίνητο είναι περίπου 70 εκατ. από τραπεζικό ίδρυμα και 18 εκατ. από τους μετόχους της, ως εκ τούτο η καθαρή αξία της εταιρείας (Net Asset Value) ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ.
Η Lamda Development προχώρησε στην αποπληρωμή των δανείων των παλιών μετόχων και εκ τούτο το συνολικό τίμημα σε μετρητά που κατέβαλε η Lamda ανέρχεται σε 40 εκατ. 

Αγορά διαχείρισης ακινήτων: Σημαντική στρατηγική συμφωνία στην ελληνική αγορά διαχείρισης ακινήτων ανακοίνωσαν η Cepal Hellas και ο όμιλος Resolute Asset Management με τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.
Η κοινοπραξία, με την επωνυμία Resolute Kaican Greece Α.Ε. (“RKG”), θα εδραιώσει την ηγετική θέση των δύο εταιριών στην ελληνική αγορά διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων, καθώς και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Η RKG θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία για ένα ευρύ φάσμα πελατών όπως τράπεζες, διαχειριστές απαιτήσεων, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και θεσμικούς επενδυτές, εταιρίες και οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου. Επιπλέον, η κοινοπραξία θα παρέχει υπηρεσίες σε υφιστάμενους πελάτες της Resolute στην Ελλάδα, όπως τράπεζες και επενδυτές και σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιo που διαχειρίζεται η Cepal Hellas συνολικού ύψους 28 δισ.

 Nextdeal.gr 

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου