ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εποπτεύων Χ.: Το νέο μπρα ντε φερ Δύσης-Ρωσίας, το νέο "στοίχημα" του Χ.Α και η πρώτη γυναίκα CEO στο ελληνικό banking

Χρηματιστήριο: Δυναμικό κλείσιμο χθες με το βλέμμα στις 900 μονάδες. Η αγορά έκλεισε σε νέα υψηλά 2 και πλέον μηνών, με τη χθεσινή συνεδρίαση να μην θυμίζει σε τίποτα συνεδριάσεις Αυγούστου στις οποίες η αγορά είναι υποτονική.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε υψηλά διμήνου, εκμεταλλευόμενος το ράλι των ξένων, τα οποία συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν πάνω από το "τείχος του φόβου" που σχετίζεται με τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Τεχνικά,  αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο τότε τα στοιχήματα θέλουν υπέρβαση του δείκτη ακόμα και πάνω από τις 935 μονάδες. 
Την αγορά στηρίζουν οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από την ώθηση που έλαβε η αγορά από τα  στοιχεία που έδειξαν υπεραπόδοση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καθώς τα φορολογικά έσοδα στο 7μηνο του 2022 σημείωσαν «έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω από τον στόχο, επιβεβαιώνοντας οι προσδοκίες για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, που θα επιτρέψει πρόσθετα μέτρα στήριξης. 

 Αγορές: Σε υψηλό άνω των τριών μηνών ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές  ο Dow Jones και ο S&P 500, με τον βιομηχανικό δείκτη να σκαρφαλώνει πάνω από τις 34.000 μονάδες  για πρώτη φορά από τον Μάιο, αντλώντας ώθηση από το ράλι των δύο κολοσσών του λιανεμπορίου, Walmart και Home Depot. 
Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα του β' τριμήνου βοήθησαν τις τελευταίες εβδομάδες την αγορά να περάσει στην αντεπίθεση μετά τους κλυδωνισμούς του πρώτου εξαμήνου που οδήγησαν τους δείκτες σε περιοχή bear market. Ο δείκτης S&P κερδίζει πλέον πάνω από 17% από τα χαμηλά που σημείωσε στα μέσα Ιουνίου, αν και παραμένει περίπου 10% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε στις 3 Ιανουαρίου. 
Οι ευρωπαϊκοί δείκτες διεύρυναν το ανοδικό τους σερί για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση , κόντρα στις ανησυχίες για τον κίνδυνο της ύφεσης στην Ευρωζώνη.

Φυσικό αέριο: Παιχνίδι με φόντο την τιμή του φυσικού αερίου σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ Δύσης- Ρωσίας. Η Δύση επιμένει στις κυρώσεις  με οποιοδήποτε τίμημα και η Ρωσία απειλεί ότι  η τιμή θα φυσικού αερίου θα είναι «χρυσάφι».
Οι απειλές της Gazprom  εκτόξευσαν τις τιμές πάνω από τα 250 ευρώ η μεγαβατώρα για να υποχωρήσει  στα επίπεδα των 225 ευρώ. Το τελευταίο 2μηνο η τιμή  έχει παρουσιάσει αύξηση 200%. Στις 10 Ιουνίου η τιμή ήταν στα 87,4 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανατιμήσεις και στην τιμή του ρεύματος που έχει βρεθεί εκ νέου πάνω από τα 400 ευρώ η μεγαβατώρα. 
Ο δείκτης βαρόμετρο, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας επόμενου έτους στη Γερμανία χτύπησε νέο ρεκόρ και είναι έξι φορές υψηλότερος από πέρυσι. Σε υψηλό 14 ετών τα futures του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ  ακολουθώντας το ράλι των τιμών στην Ευρώπη .

Πετρέλαιο: Μπορεί η τιμή του φυσικού αερίου να αυξάνεται, οι τιμές των πετρελαίου όμως βρέθηκαν στα χαμηλά 6μήνου κάτω από τα 93 δολάρια που είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2022 και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς τα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση και ενώ οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το Brent Οκτωβρίου έκλεισε παράλληλα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Φεβρουαρίου, υποχωρώντας 2,9% στα 92,34 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο του αργού Σεπτεμβρίου έχασε  3,2% και έκλεισε στα 86,53 δολ. το βαρέλι στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 25 Ιανουαρίου.

Attica Bank: Ένα ακόμη ανδρικό "οχυρό" πέφτει. Πρώτη γυναίκα CEO στο ελληνικό banking. Νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank αναλαμβάνει η Ελένη Βρεττού. Το κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στο banking, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις στον πολυεθνικό όμιλο της HSBC στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει εργαστεί παλαιότερα και στους τομείς του Risk και M&A στην Αμερική. Κατέχει πτυχίο Bachelor of Science in Economics από το The Wharton School του University of Pennsylvania.
Η κα Βρεττού διετέλεσε Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς τα έτη 2019-2022.
Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Μάιο η κα Βρεττού κατέχει τη θέση Chief Strategy and IR Office της Lamda Development. 

Crypto: Οι επιθέσεις χάκερς στον τομέα των κρυπτονομισμάτων όχι μόνο συνεχίζονται αλλά αυξάνονται, γεγονός που πλήττει ακόμη περισσότερο τον ταλαιπωρημένο κλάδο που έχει δει την κεφαλαιοποίησή του να μειώνεται περισσότερο από 50% το τρέχον έτος.
Συγκεκριμένα, η μπάζα των χάκερς το πρώτο επτάμηνο του 2022 ανήλθε στα 1,9 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 60% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, οι κλοπές κεφαλαίων ανήλθαν στα 1,2 δισ. δολάρια.


Φωτογραφία-πηγή: Lamda Development

Nextdeal.gr

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου