ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φωτιά στην Πεντέλη: Μάχη με τον χρόνο για την κατάσβεση της (φωτο- Video)


 Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους στη μεγάλη φωτιά που καίει την Πεντέλη, όπως ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την πυρκαγιά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Αρτοποιό τα εναέρια μέσα, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμοντα την ασφάλεια των πτήσεων.

Ακόμα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, στη φωτιά της Πεντέλης επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών.

Ακόμα, στην επιχείρηση κατάσβεση συμβάλλουν 60 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Δείτε την έκτακτη ενημέρωση

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
02:56

Εφιαλτικές στιγμές ξαναζεί η Αττική, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη -στην καρδιά του καλοκαιριού και με την Ευρώπη να φλέγεται- με μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης και έχει επεκταθεί, προκαλώντας μάλιστα και υλικές ζημιές σε σπίτια.

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε τέσσερις περιοχές: Πρόκειται για: Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι.

Όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, αν και πρόκειται να σταματήσουν την επιχείρηση λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όπερ σημαίνει ότι η Αττική -εφόσον δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση- θα ζήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο βράδυ.

Το in βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα σημεία της φωτιάς, μεταφέροντας όλες τις εξελίξεις.

Δείτε εικόνες και βίντεο

  
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:17
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πεντέλη λόγω της πυρκαγιάς

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛ.ΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση ‘Αγιος Πέτρος
  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη
  • Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης
  • Στην οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου