ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εποπτεύων Χ.: Ο Άδωνις, το... Μανούλι και τα "γαλλικά" του Ευάγγελου


 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έκλεψαν την παράσταση στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα : «Το μέλλον της βιώσιμης χρηματοδότησης», στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων του Χρ. Σταϊκούρα, Α. Γεωργιάδη, του Α. Πατέλη, του Γ. Στουρνάρα,  των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών (ΕΑΚΑΑ, ΕΑΤ και ΕΑΑΕΣ), των Προέδρων άλλων ευρωπαϊκών αρχών κεφαλαιαγοράς, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων του ΟΟΣΑ, καθώς και τραπεζίτες, επιχειρηματίες.

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Η πρώτη μου επαφή (μετοχική), όταν ήμουν μαθητής του Γυμνασίου ήταν με το... Μανούλι", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο συνέδριο, προκαλώντας την απορία αλλά και τα μειδιάματα των πιο νέων συμμετεχόντων στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έσπευσε να διευκρινίσει πώς η  ΜΑΝΟΥΛΙ ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΩΔΙΑ  ήταν η μετέπειτα εισηγμένη εταιρεία Alcatel. Κατά την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο αγόρασε 10 μετοχές, με 1.000 δραχμές και τις πούλησε στις 6.500 δραχμές. Με τα κέρδη αγόρασε επώνυμα ρούχα, για την αγορά των οποίων ο πατέρας του δεν του έδινε μία. Ήταν όπως επεσήμανε η πρώτη του επαφή με τον καπιταλισμό.

Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα όρια του ήταν ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mutilineos, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος και λίγο έλειψε να αρχίσει τα "γαλλικά" για τις Βρυξέλλες και την ελληνική κυβέρνηση. Ο λόγος ήταν όπως υποστήριξε η βιασύνη της Ευρωζώνης να τρέξει την πράσινη μετάβαση, κάτι που είχε επισημάνει πολλούς μήνες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ότι θα είναι καταστροφική  και τώρα δεν υπάρχουν εφεδρείες για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση. "Τι ωφελεί να πρασινίσει η οικονομία, όταν δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις;" δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε την Ε.Ε να ξαναδεί το θέμα.
Όσο για τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την πράσινη μετάβαση, η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, με εξαίρεση τις πολύ μεγάλες, δεν είναι έτοιμες για τη μετάβαση, όταν όπως τόνισε χαρακτηριστικά αυτό που απασχολεί τις επιχειρήσεις είναι πώς θα πληρώσουν τους μισθούς και τις υποχρεώσεις του στο τέλος του μήνα, την ώρα που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό.

Γ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πολλά επενδύει η κυβέρνηση για είσοδο ξένων κεφαλαίων στο νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου κ. Γιάννο Κοντόπουλο. Δεν το έκρυψε άλλωστε ο υπουργός Ανάπτυξης, απευθυνόμενος προς το νέο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου, ενώ την ίδια ώρα "έθαψε" με τακτ ομολογουμένως, τον πρώην πρόεδρο του Χ.Α Σ. Λαζαρίδη. Για την ιστορία ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού, Α. Πατέλης πίεσε τις τράπεζες, το βασικό μέτοχο της ΕΧΑΕ, να "τελειώσουν" τον πρώην πρόεδρο.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου έχει ήδη χτίσει ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο, μετά από μία μακριά και  επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα.  Αυτές οι επαφές  θεωρούνται σημαντικές στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν ακόμη πολλά στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Ο Αναπληρωματικός Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, δεν φάνηκε αισιόδοξος για την κάμψη του πληθωρισμού, όπως αρκετοί εκτιμούν στην κυβέρνηση, αλλά και στις Βρυξέλλες. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον για μία πενταετία οι οικονομίες θα υποφέρουν από το "τέρας" του πληθωρισμού.
 

Nextdeal
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου