ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας απ’ όπου κι αν προέρχονται


Συνεδρίασε την Τετάρτη 27/04/2022 το Δημοτικό Συμβούλιο με…τηλεδιάσκεψη, ακόμη και τώρα, τη στιγμή που σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν δια ζώσης εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης θέσαμε τα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής, γεωργίας και κτηνοτροφίας, και εστιάσαμε τη συζήτηση στην κτηνοτροφία, η οποία είναι βασική ενασχόληση στον ορεινό όγκο του Δήμου μας.

Κατά τη συζήτηση, με γνώμονα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που ακολούθησε την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση που έφερε μεγάλες δυσκολίες και αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και κυρίως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αναφερθήκαμε στα προβλήματα της κτηνοτροφίας.

Στην περιοχή μας, οι κτηνοτρόφοι εκτός από τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς άλλους κινδύνους, από τα φυσικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή έως την προστασία των κοπαδιών από τα άγρια ζώα και κυρίως τους λύκους που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει επικίνδυνοι ακόμα και κοντά στην παραλία.

Οι κτηνοτρόφοι, σεβόμενοι τη χλωρίδα και πανίδα της φύσης, και προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι πηγή ζωής για αυτούς (ακόμα κι ένα δέντρο τους είναι χρήσιμο) προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όλα τα παραπάνω προβλήματα με μεγάλες δυσκολίες και προσωπικό κόστος. Ζητήσαμε από τον δήμο να είμαστε κοντά τους και αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης -μεταξύ των άλλων- και του εν λόγω θέματος δημιουργήθηκε εντονότατη οξύτητα μεταξύ των συναδέλφων, με προσωπικές αντεγκλήσεις που δεν βοηθούν στη διατήρηση της ομαλής διεξαγωγής και του επιπέδου της συζήτησης, όπως αρμόζει στο δημοτικό μας συμβούλιο, και κυρίως δεν συνάδουν με το ήθος και την ταπεινότητα που διακατέχει τους Δωριείς.

Φράσεις της μορφής ‘Αν κάνεις το λάθος και σταματήσεις θα σε φάνε τα είκοσι σκυλιά και οι δέκα Πακιστανοί’ δια στόματος αντιδημάρχου δεν εκφράζουν το δημοτικό συμβούλιο. Δεν εκφράζουν τους Δωριείς, οι οποίοι έχουν δείξει και σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς την ανθρωπιά τους, την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο από όπου κι αν αυτός προέρχεται, μέσα από τους αγώνες όπου υπήρξαν πρωταγωνιστές.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να καταδικάσει τέτοιες φράσεις και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της.

Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε στο δημοτικό συμβούλιο τέτοιες εκφράσεις που αμαυρώνουν το κύρος του και θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι:

·         Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία προσωπική αντιπαράθεση.

·         Θα διατηρήσουμε το επίπεδο των συνεδριάσεων γόνιμο, ουσιαστικό και υψηλό όπως μας αρμόζει.

·         Θα αγωνιστούμε με θέσεις και προτάσεις μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς καμία διάκριση, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας, όπως κάναμε μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η παράταξή μας, με αρχές και αξίες, πορεύεται με μοναδικό σκοπό να είναι αρωγός σε κάθε δημότη και κοντά του στην επίλυση των προβλημάτων.

 

 

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Αναστάσιος Φλώρος

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου