ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δασικοί χάρτες: Mε ένορκη βεβαίωση και Ε9 η απόδειξη της κυριότητας – Σε ποιες περιπτώσεις θα ισχύσει


 Σε άρθρο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών, που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται σημαντικές αλλαγές για τους δασικούς χάρτες.

Τα βασικά σημεία του άρθρου, μπορούν να κωδικοποιηθούν ως εξής:

α) Το δημόσιο δεν προβάλλει πλέον δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που είχαν αγροτική μορφή στις αεροφωτογραφίες του 1945 ή το 1960 ανεξάρτητα από τη μορφή που έχουν σήμερα, παρά μόνο αν έχει τίτλους ιδιοκτησίας.

β) Αν το γεωτεμάχιο ήταν αγροτικό αλλά σήμερα είναι δάσος και έως 30 στρέμματα, θα επιτρέπεται μόνο η χρήση του για γεωργική και δενδροκομική εκμετάλλευση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω αλλαγής χρήσης.

γ) Αν το γεωτεμάχιο ήταν αγροτικό το 1945 ή το 1960 και σήμερα θεωρείται δασική έκταση δεν υπάγεται πλέον στην δασική νομοθεσία και επιτρέπονται όλες οι χρήσεις.

δ) Προϋπόθεση για το γ) να αποδειχθεί η κυριότητα ή ο νομικός δεσμός του ιδιοκτήτη με το ακίνητο, κάτι που δεν γίνεται απαραίτητα μόνο με τίτλους, αλλά και με μάρτυρες (ένορκες βεβαιώσεις) και κάθε άλλο στοιχείο (Ε9)  από το οποίο πιθανολογείται νομικός δεσμός με το ακίνητο.

Ε) Ο χαρακτηρισμός της έκτασης (δάσος ή δασική), διενεργείται, εφόσον δεν υπάρχει δασολόγιο, αλλά υπάρχει αναρτημένος δασικός χάρτης, από την Επιτροπή Δασολογίου Περιφερειακής Ενότητας, ακόμα και αν η συγκεκριμένη έκταση έχει κηρυχθεί αναδασωτέα.

Το κείμενο της σχετικής διάταξης μπορείτε να το διαβάσετε/κατεβάσετε από εδώ.

Basilis Smpoukis

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου