ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου συνδιοργανώνει Έκθεση με θέμα : « Μπαϊράκια- Παντιέρες –Φλάμπουρα»

 


Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Ναυπάκτου είναι  σχολείο β/θμιας  εκπ/σης, που απευθύνεται σε μαθητές ειδικής αγωγής.   Στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του ΄21, η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου και ο Ορίζοντας Γεγονότων, διοργανώνουν έκθεση στο Φετιχέ τζαμί από 15/12/21 έως 22/12/21. Το θέμα της έκθεσης είναι « Μπαϊράκια- Παντιέρες –Φλάμπουρα».

Τα μπαϊράκια, προεπαναστατικά πολεμικά σήματα αναγνώρισης, που συσπείρωσαν στην βάση τις ανθρώπινες επιδιώξεις για ελευθερία, έμειναν σαν ανοιχτό βιβλίο να μας διδάσκουν  Ιστορία. Το ορατό κάλεσμα που ανέμιζε σε βουνοκορφές και θάλασσες, έδωσε ως σήμερα ένα όραμα ελευθερίας σε καλλιτέχνες όλων των εποχών και αφορμή για δημιουργία. Ο Ορίζοντας Γεγονότων, με μια σειρά δράσεων των τελευταίων ετών, συνεχίζει εστιάζοντας στην ανάμνηση της ιστορίας πριν από την επανάσταση που φέτος εορτάζεται επετειακά για τη συμπλήρωση 200 ετών.

Στην έκθεση συμμετέχουν 78 εικαστικοί, που αποτυπώνουν μέσα από τη σύγχρονη ¨ματιά¨ τον εθνικό αγώνα της τότε εποχής.

 Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή από τις 09:00 έως 13:00.

 Τρίτη κλειστά

 

  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 19/12/2021 στις 18:00                                                                        

ΦΕΤΙΧΕ ΤΖΑΜΙ:  Φωτό Αρχείου

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου