ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΜΟΡΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Ο.ΣΥ.Ν. «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

 


Εμείς στον Σύλλογο Χομοριτών βλέποντας τη σημερινή κατάντια της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.), θλιβόμαστε, ανησυχούμε αλλά και κυρίως προβληματιζόμαστε για το μέλλον της. Οι «εν κλειστώ οικογενειακώ κύκλω» γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, η συμμετοχή μόνο 20-25 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 70 Ναυπακτιακών Συλλόγων, η σημερινή αντικαταστατική δομή του Κεντρικού Συμβουλίου, η επί 20 και πλέον ετών παράτυπη συμμετοχή ατόμων στην διοίκηση, η μη ύπαρξη αναπληρωματικών μελών εδώ και τρία χρόνια, η μη δημοσιοποίηση (αν και επανειλημμένα έχει ζητηθεί) των  οικονομικών ισολογισμών της τελευταίας πενταετίας, η μη δημοσιοποίηση των αναλυτικών εσόδων/εξόδων του συνεδρίου που έγινε εδώ και τρία χρόνια στη Ναύπακτο, η περιρέουσα φημολογία ότι “χάθηκαν” τα βιβλία των Πρακτικών και του Ταμείου της Ομοσπονδίας και πολλά άλλα δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε  στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες που πολύ όψιμα έχετε εξαγγείλει.

Παρόλο που στην περίπτωσή σας ταιριάζει η παροιμία «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι» για λόγους ηθικής τάξεως ζητάμε για μια ακόμη φορά να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα.

1)    Είναι αλήθεια ότι έχουν χαθεί τα παλιά βιβλία των πρακτικών συνελεύσεων και του ταμείου της Ο.ΣΥ.Ν. και αν ναι από ποιο έτος ξεκίνησαν τα διπλότυπα βιβλία. Και εάν χάθηκαν πως και δεν είπατε τίποτα στην Γεν. Συνέλευση. Έχει ενημερωθεί για την απώλεια των βιβλίων η αρμόδια περιφέρεια;;;

2)    Υπάρχουν μέλη που μετέχουν στα όργανα της ομοσπονδίας, παρόλο που τα σωματεία τους δεν έχουν πληρώσει συνδρομές παλαιότερων ετών;;; Ποιοι αποφάσισαν να «χαριστούν» αυτά τα ποσά και βάσει ποιου άρθρου του καταστατικού;;;

3)    Ποια είναι τα άτομα που παράτυπα και παράνομα κατέχουν εδώ και χρόνια θέση στο ΚΕ.ΣΥ. και σε άλλα όργανα της Ο.ΣΥ.Ν. Ποιες οι ενέργειες του τωρινού Εποπτικού και Κεντρικού Συμβουλίου. Μήπως η σπουδή σας για τροποποίηση του καταστατικού βασικό στόχο είχε την κατ εξαίρεση «τακτοποίηση» αυτών των 2-3 ατόμων.;;; Διαβάζοντας το άρθρο 23 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ του νέου τροποποιημένου καταστατικού διαπιστώνουμε ότι πράγματι το τροποποιήσατε για να βολέψετε τους κατ’ εξαίρεση ημετέρους 2-3 φίλους σας. Παραθέτουμε το νέο τροποποιημένο άρθρο 23 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ του “καταστατικού σας” που έχει ως έξεις: «Η τακτική Γενική Συνέλευση κάθε δύο χρόνια εκτός από τα τακτικά θέματα της ημερήσιας διάταξης έχει σαν θέμα και αρχαιρεσίες για την εκλογή Κεντρικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων για την ΠΑΝ.ΣY. Εκλέξιμοι είναι όλοι εφ’ όσον αποτελούν τακτικά μέλη των συμμετεχόντων στη Γεν. Συνέλευση Συλλόγων-Μελών, έχουν υποδειχθεί ως αντιπρόσωποι από το Σύλλογό τους και είναι οι μόνιμοι κάτοικοι Αττικής. Kατ εξαίρεση δύναται να συμμετέχουν μέλη που διαμένουν στην Επικράτεια για το ΚΕ.ΣΥ. μέχρι 3 μέλη, για το ΕΠ.ΣΥ 1 μέλος και για τους αντιπροσώπους στην ΠΑΝΣΥ 1 μέλος.»

4)    Δεν θα έπρεπε σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά το συνέδριο και για λόγους διαφάνειας να δημοσιευτεί ο αναλυτικός οικονομικός απολογισμός του Συνεδρίου;;; Να γνωρίζουν όλα τα μέλη ποια τα έσοδα, ποια τα έξοδα και εν τέλει ποια τα οικονομικά οφέλη από το συνέδριο;;; Μας λέτε στην πρόσκληση που μας στείλατε ότι έχετε εισπράξει περίπου €20000.- από χορηγίες. Δεν πρέπει να μας πείτε και που τα ξοδέψατε;;;. Υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να μην γνωστοποιηθούν αυτά τα στοιχεία;;;

5)    Αποστείλατε την πρόσκληση των εκλογών με email στις 10/10/2021 το μεσημέρι και αναφέρετε στο κείμενό σας ως ημερομηνία σύνταξης 15/09/2021. Η δημοσίευση της πρόσκλησης στην «ανανεωμένη» ιστοσελίδα της Ο,ΣΥ.Ν. αναφέρει ως ημερομηνία 02 Μαίου 2020. Το έχετε τερματίσει αγαπητοί φίλοι της Ο.ΣΥ.Ν. Τόση ελαφρότητα;;; To καταστατικό αναφέρει ξεκάθαρα ότι η πρόσκληση πρέπει να σταλεί στα μέλη 30 ημέρες πριν τις εκλογές, όχι να την γράψετε και να την γνωστοποιήσετε όποτε εσείς θέλετε,  μόλις 13 ημέρες πριν τις εκλογές.

Γνωρίζετε ότι ο τρόπος που κάνετε τις «εκλογές σας» από πλευράς ημερομηνιών δεν είναι σύμφωνες με το καταστατικό και νομικά είναι διάτρητες, όπως γνωρίζετε επίσης καλά ότι εμείς δεν πρόκειται να τις προσβάλουμε γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός «Απτο ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα». «Απλά σοβαρευτείτε αν μπορείτε» …!

Εμείς ζητάμε από τους συναδέλφους των άλλων πολιτιστικών συλλόγων της Ναυπακτίας να επανεξετάσουν την στάση τους και να επανέλθουν στην Ομοσπονδία με σκοπό την εξυγίανσή της και την επαναφορά της στη νομιμότητα. Η φυγή δεν είναι λύση!

Καλούμε επίσης τον Δήμο Ναυπακτίας και ειδικότερα τον Δήμαρχο κο Βασίλη Γκίζα και τον Αντιδήμαρχο κο Ντίνο Τσουκαλά να μην ενεργούν ως «Πόντιος Πιλάτος» και να προχωρήσουν άμεσα στην ψήφιση του πολυσυζητημένου Μητρώου Σωματείων για να εκλείψει επιτέλους το φαινόμενο κάποιοι να χρησιμοποιούν τα Πολιτιστικά Σωματεία για την ατομική τους προβολή και για μικροκομματικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες. Από πέρυσι τον Νοέμβριο που συζητήθηκε η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, υποσχέθηκαν ότι θα την μελετήσουν καλύτερα τα αρμόδια όργανα του Δήμου και θα τη επαναφέρουν το αργότερο εντός δύο μηνών προς ψήφιση. Έχει περάσει ένας χρόνος και η πρόταση παραμένει ακόμα στα «αζήτητα». Γιατί κ. Δήμαρχε;;;;

Αγαπητοί φίλοι του Κεντρικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Ο.ΣΥ.Ν. έχετε μια τελευταία και μοναδική ευκαιρία να οδηγήσετε την Ομοσπονδία σε εξυγίανση και ένα νέο 'restart' με την συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας. Τα σωματεία έχουν νόημα ύπαρξης μόνο όταν έχουν όραμα, είναι «καθαρά», δυνατά, λειτουργούν δημοκρατικά, αντικειμενικά, με διαφάνεια και σέβονται τα μέλη και το καταστατικό τους. Και όπως λέτε επανειλημμένα στο διαγγέλματά σας «δεν περισσεύει κανένας» κάντε το πρώτοι εσείς πράξη.

 

Για τον Σύλλογο Απανταχού Χωμοριτών

Μπάμπης Χαντζής – Πρόεδρος        

Κώστας Η. Εγγλέζος – Γ. Γραμματέας









Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου