ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Που είναι οι Πατριώτες της Ναυπάκτου;


 Την τρίτη μέρα τον πολέμου στις 30 Οκτωβρίου, ένα από τα αεροπλάνα που άδειαζαν τις βόμβες τους στη Πάτρα, λοξοδρόμησε ως πάνω απ’ τον ‘Επαχτο, γιατί από μακριά είδε ένα μικρό φορτηγό πλοίο αραγμένο μπροστά στο Γρίμποβο. Πλησιάζοντας βλέπει τη συγκέντρωση τον κόσμου (λόγω τον παζαριού), τα ζώα της ζωοπανήγύρης και προφανώς νόμισε ότι ήταν εφοδιοπομπές. Έριξε, τρεις βόμβες. Η μία δεν πρόφτασε να φτάσει στην πόλη και έπεσε στη Θάλασσα. Η άλλη κοντά στο βράχο τον ΑΙ- Γιώργη, επάνω στη αραγμένη νεκροφόρα τον Δήμου (ήταν άμαξα, που την έσερναν άλογα). ‘Ενα όμως Θραύσμα της βόμβας κομμάτιασε το κεφάλι μιας γυναίκας (Λάμπρω, σύζυγος Μήτσου Κωστίνα). Η τρίτη έπεσε πίσω από την Βαρναράχη, σε μαντριά κοντά στη Βομβοκού. 

Το πρώτο θύμα του ΕλληνοΙταλικού Πολέμου στη Ναύπακτο ήταν η αείμνησος Λάμπρω, σύζυγος Μήτσου Κωστίνα Μητέρα του μετέπειτα Επιχειρηματία Γιάννη Κωστίνα από την Βομβοκού Ναυπάκτου...  Μια ιστορία που δεν καταδέχτηκε κανείς να γράψει...

Ούτε και ο Δήμος Ναυπάκτόυ (σήμερα Ναυπακτίας) νοιάστικε να ΤΙΜΗΣΕΙ αυτή τη γυναίκα έστω τοποθετόντας μία ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ στον τόπο που άφησε την τελευταία της πνοή και παράλληλα τα παιδιά της ορφανά.....

Ούτε και κανείς 'επιφανής" της Ναυπάκτου απαίτησε ή απλά ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να πράξει το αυτονόητο στον τόπο που σκοτώθηκε η  Λάμπρω, σύζυγος Μήτσου Κωστίνα... Το πρώτο Ναυπακτιακό θύμα του '40!

Για ποιούς Πατριώτες μιλάμε;

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου