ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΒΑΡΑΣΟΒΑΣ


 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΒΑΡΑΣΟΒΑΣ

Με αφορμή την υπογραφή  της σύμβασης από τον Δήμαρχο κ. Γκίζα, για την  εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός Αναρριχητικού Πεδίου» της πράξης «Συντήρηση και Προβολή Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας» χρηματοδοτούμενο στα πλαίσια του προγράμματος της  Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020(Leader), θέλουμε εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι ένα μεγάλο έργο το οποίο σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και εντάξαμε στο Leader, σήμερα υλοποιείται.

Το αναρριχητικό κέντρο Βαράσοβας, το οποίο  σημειωτέον ανήκει στη δημοτική ενότητα Χάλκειας, θα αποτελέσει ένα από τα πλέον σύγχρονα του είδους του στην Ευρώπη,  με μεγάλη προσέλευση και επισκεψημότητα, κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα  προβάλει την περιοχή  μας διεθνώς.

Αξίζουν συγχαρητήρια αλλά και ευχαριστούμε  την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης  και τα στελέχη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής για την μεγάλη και επίμονη προσπάθειά τους καθώς και τους χειρισμούς τους ώστε να φτάσουμε εδώ σήμερα, καθότι  είναι ένα έργο που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία.

Κάθε γωνιά και κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου μας έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού υλοποιούνται  με συγκεκριμένα αποτελέσματα σε όφελος της κοινωνίας.

Στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού το αναρριχητικό της Βαράσοβας σε συνδυασμό με τα μονοπάτια και τις διαδρομές που  επίσης υλοποιούνται αυτό τον καιρό,  τη  φυσική ομορφιά αλλά και τα ιστορικά μνημεία, αποτελούν μια υποδειγματική και ολοκληρωμένη αναπτυξιακή παρέμβαση στο ιστορικό αυτό όρος της Αιτωλοακαρνανίας που  για πολλούς λόγους πρέπει να προστατεύεται, προς όφελος όλων μας.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου