ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ασπριά Ναυπακτίας

Η Ασπριά είναι ένα μικρό γραφικό χωριό του Δ.Δ του Δήμου Αποδοτίας, μόλις 45 χλμ απο την Ναύπακτο, αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Αετόπετρα και ανάμεσα στα δυο όρη Μακριά Ράχη και Μακρυνόρος. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του σημερινού Δήμου Αποδοτίας σε υψόμετρο 754μ ανάμεσα σε δυο χειμάρρους οι οποίοι καταλήγουν στον ποταμό Μόρνο.

Το όνομα του χωριού δεν είναι εξακριβωμένο πότε, πως και απο που προήλθε . Η λέξη Ασπριά σημαίνει ασπράδα, λευκότητα, είναι ενδεχόμενο η ονομασία του χωριού να οφείλετε στο οτι η περιοχή του Σταυρού και Μνημάτων είναι γεμάτη απο ασβεστόλιθους, που με την ανατολή του ήλιου απο μακριά φαίνεται λευκή.

Το χωριό δεν διαθέτει καταλύματα μα καταφέρνει να κρατά τις παραδόσεις του για τις επόμενες γενιές που έρχονται, με τα ήθη και έθιμα που διατηρεί το χωριό με τα πολιτιστικά του δρόμενα κατα την διάρκεια του καλοκαιριού.
Το πράσινο οργιάζει. Κατάφυτες οι πλαγιές με ρείκι, κουμαριά, βελανιδιά, έλατο και πλήθος διαφορετικούς θάμνους, που αποτελούν το διάκοσμο του ωραίου αυτού καταπράσινου πέπλου της φύσης.

Ηλιοβασίλεμα Ασπριά           
Ακόμη αμέτρητα μονοπάτια που σε παρασύρουν στην ομορφιά της φύσης...
Ένας καφές στα καφενεία...
Η καλημέρα του γέροντα...
Η ομορφιά του παρθένου τοπίου...
Οι μυρωδιές των δέντρων και των βοτάνων...
Λίγο νερό απο μια πηγή...
Ενα κλαδί απο δέντρο...
Σου χαρίζουν την ηρεμία και την γαλήνη στην ψυχή.

Η αγάπη των φιλόξενων χωριανών και των επισκεπτών, που αγάπησαν το χωριό μας ψάχνοντας τις ρίζες τους , δίνουν συνέχεια στο χωριό για να ζεί μέσα στην ιστορία. http://www.asprias.gr/

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου