ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Ποιος κυβερνάει τον Δήμο Ναυπακτίας κ. Γκίζα;


 

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 14/6/2021

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ποιος κυβερνάει τον  Δήμο Ναυπακτίας κ. Γκίζα;

Κύριε δήμαρχε,

Με αμηχανία ομολογουμένως λάβαμε πρόσκληση τακτικής  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αυριανή ημέρα, με τέσσερα θέματα, ένα εκ των οποίων πολύ σοβαρό γιατί αναφέρεται στην  «Αύξηση φέρουσας ικανότητας εγκατάστασης αιολικών σταθμών εντός της Δ.Ε.Αντιρρίου»  και μάλιστα δια περιφοράς. Στην κατεύθυνση αυτή για προσκλήσεις επειγόντων θεμάτων έχουμε στηρίξει τις αναγκαίες αποφάσεις, αλλά τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς και μάλιστα για σοβαρά θέματα είναι πρωτοφανής, την στιγμή που οι συνεδριάσεις μπορούν και γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Από μόνη της αυτή η ενέργεια  συνιστά ασέβεια και υποτίμηση στον Ναυπακτιακό λαό και στους εκπροσώπους του, κυρίως όμως, είναι θέμα δημοκρατίας η ουσιαστική λειτουργία του ανώτατου συλλογικού οργάνου του δήμου που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Σαν να μην μας έφτανε αυτό και μετά από δημοσίευμα και διαμαρτυρίες προφανώς, λαμβάνουμε νέα πρόσκληση το βράδυ της ίδιας μέρας από την οποία εξαιρείται το ως άνω θέμα καθιστώντας έτσι ανούσιο το συμβούλιο δεδομένου ότι δεν μπορεί να γίνει έστω και συζήτηση λόγω της δια περιφοράς συνεδρίασης. Παρατηρούμε όμως εδώ και πολύ καιρό και από άλλα παρόμοια γεγονότα ότι προβλήματα αυτού του είδους προέρχονται και αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος,  με τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο   να φαίνεται ότι και λόγω της εμπειρίας του έχει την δυνατότητα   να  διαμορφώνει θέματα και ατζέντα συζήτησης του Δημοτικού συμβουλίου εκθέτοντας ίσως  εσάς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Περαιτέρω εντυπωσιακή είναι δε η σιωπή των συνεργαζομένων σας παρατάξεων και ιδίως του κ. Μπουλέ θεματοφύλακα των θεσμών.

Σας καλούμε κ. Δήμαρχε  να σεβαστείτε τη δημοκρατία και τους θεσμούς και να  ζητήσετε αναβολή  της απαξιωμένης ούτως ή άλλως από εσάς, αυριανής τακτική συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  για άλλη ημερομηνία, θέτοντας σοβαρά θέματα προς συζήτηση και ενημέρωση του Ναυπακτιακού λαού και αν δεν έχετε εσείς, έχουμε εμείς ζητήματα να θέσουμε και προβλήματα που χρειάζονται την επίλυσή τους.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου