ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κορωνοϊός-Αιτωλοακαρνανία: Η κατανομή των 17 κρουσμάτων -τα αποτελέσματα των rapid τεστ

Σε καθοδική πορεία είναι η τάση της πανδημίας στη χώρα αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία κάτι που αποτυπώνεται και στον επιδημιολογικό χάρτη καθώς ο νομός βγαίνει από το «κόκκινο» και τοποθετείται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3).

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ειδικότερα, σε 1.112 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, Παρασκευή 4 Ιουνίου, σύμφωνα με ΕΟΔΥ ενώ κατανεμήθηκαν 17 στην Αιτωλοακαρνανία.

Δυστυχώς όμως το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, κατεγράφησαν 34 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.218 ενώ σήμερα το Αγρίνιο πενθεί δυο νεκρούς. 

Σε ότι αφορά την κατανομή των κρουσμάτων της Αιτωλοακαρνανίας τα περισσότερα και σήμερα εντοπίζονται στο Αγρίνιο.

Η κατανομή τους, έχει ως εξής: εννέα στο Αγρίνιο, τρία στη Βόνιτσα, δύο στο Μεσολόγγι και από ένα σε Ναύπακτο, Φυτείες και Νεοχώρι.

Τι “έδειξαν” τα rapid τεστ 

Σήμερα άλλωστε, Παρασκευή 4η Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία πέντε δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου από τις ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ.
Ελήφθησαν 291 δείγματα και υπήρξαν μόλις δύο θετικά, στο Αγρίνιο.

Τα αποτελέσματα:

ΑΓΡΙΝΙΟ
124 rapid test με 1 θετικό (0.81%) αφορά σε 1 γυναίκα 18 ετών

ΚΑΠΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
2 rapid test με 1 θετικά (50%) αφορά σε 1 γυναίκα 52 ετών

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ
80 αρνητικά rapid test

ΊΔΡΥΜΑ ΤΣΩΝΗ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
58 αρνητικά rapid test

ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
27 αρνητικά rapid test

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου