ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αντιδράσεις γονέων στο δήμο Μεσολογγίου για τη λειτουργία των σχολείων παρά το «βαθύ κόκκινο»


 O δήμος Μεσολογγίου τέθηκε στο «βαθύ κόκκινο» του κορωνοϊού αλλά σε σχολεία, εστίαση και λιανεμπόριο δεν προβλέπονται διαφοροποιήσεις.

Ωστόσο μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και σε τους γονείς για το γεγονός πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου που έχει ως εξής:

Παρά  τις  χτεσινές  ανακοινώσεις  του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για την ένταξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου – «βαθύ κόκκινο» , με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε λίγο νωρίτερα,  ότι σύμφωνα με  τη νέα Κ.Υ.Α. για τον καθορισμό των επιτρεπτών δραστηριοτήτων, αποφασίσθηκε   να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι σχολικές μονάδες  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από Δευτέρα 10 Μαίου (!!! )


Διερωτόμαστε πραγματικά , με ποια κριτήρια πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πώς σταθμίστηκαν   τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή της η  Επιτροπή Λοιμωξιολόγων  από την περιοχή μας .

Εξάλλου  η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου , η οποία ήταν σε εγρήγορση όλες αυτές τις μέρες ,  εισηγήθηκε την παράταση του κλεισίματος των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση , οι ανακοινώσεις των ειδικών, ότι  το ιικό φορτίο είναι σημαντικά επιβαρυμένο στον Δήμο Μεσολογγίου τις τελευταίας ημέρες ,  με μεγάλη διασπορά στην κοινότητα ,  έχουν προκαλέσει στους γονείς μεγάλη ανησυχία.

Αισιοδοξούμε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα εκδώσει ΑΜΕΣΑ νέα ΚΥΑ,  στην οποία θα προβλέπεται το κλείσιμο  όλων των  σχολικών  μονάδων   Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου,   έως ότου  τα υγειονομικά δεδομένα καλυτερεύσουν για τον Δήμο  μας .

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου