ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

S.O.S από τους Αγρότες του Πούντου... "Θα αρρωστήσουμε" - Ο Δήμος Ναυπακτίας ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ! "Να επέμβει ο κ. Εισαγγελέας"!


 Δήμος Ναυπακτία, Αστυνομία, Υγειονομικές Υπηρεσίες....   ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ!

Και οι Αγρότες.... Φωνάζουν και καλούν τον κ. Εισαγγελέα και κάθε αρμόδιο να επέμβει!

Τι συμβαίνει; 

Να τι μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ αγρότες της περιοχής Πούντου στη Ναύπακτο και περισσότερο οι "γείτονες" του Οικισμού Ρομά:

"Ο οικισμός αυτός ξεκίνησε με 2-3 σπίτια λόγω της έκτασης που κατέχουν...  Με την πάροδο του χρόνου όμως, οι Ρομά αυξήθηκαν και σήμερα, σε διάστιμα λίγων χρόνων, έχουν νόμιμα και παράνομα 15 περίπου σπίτια με παράλληλη αύξηση του πληθυσμού....  Το κακό ΄΄ομως είναι ότι στον Οικισμό(;) ή καταυλισμό, δεν υπάρχει.... Αποχέτευση!  Ή μάλλον δεν συνδέονται αυτά τα σπίτια με τον αγωγό Αποχέτευσης που περνάει έξω από τον οικισμό! Αποτέλεσμα;  Τα λύματαά τους οι Ρομά να τα διοχετεύουν στα διπλανα καλλιεργήσιμα χωράφια όπου παραμένουν στάσιμα μέσα σε καλλιέργιες!  Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και ο κίνδυνος επιδημιών ορατός πέρα από την καταστροφή των καλλιεργιών..."


"Ένα μεγάλο τμήμα, του χωραφιού μου δεν καλλιεργείται"  Μας λέει αγρότης....  "Πήγα να οργώσω και κόλλησε το τρακτέρ!... Το παράτησα... Και δεν είναι μόνο  φέτος... Απλά τώρα έφτασε ο "κόμπος στο χτένι"!..  Να αφήσω δύο στρέμματα ακαλλίεργητο χωράφι επειδή οι Ρομά (όπωσ λέει ο Δήμος) δεν πληρώνουν την ΔΕΥΑΝ να τους συνδέσει με τον αγωγό;...  Δηλαδή, κάνει ο καθένας "ότι θέλει";..  Και καλά ο Δήμος δεν μιλάει για 'ψηφοθηρικούς" λόγους... Η Αστυνομία; Η Υγειονομική Υπηρεσία; Γιατί δεν επεμββαίνουν;"


Άλλος αγρότης συμπληρώνει: "Εμένα το καλοκαίτι έρχονται και με βοηθάνε τα παιδιά μου! Εάν κάποιο αρρωστήσει, από ποιον θα ζητήσω ευθύνες;..  Αν έχουμε οργανωμένο κράτος θα πρέπει να επέμβει τώρα, πριν είναι αργά γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργούνται "Επιδημίες" που καταλήγουν ... ανεξέλεγκτες! Ο Δήμος για τους γνωστούς λόγους δεν ενδιαφέρεται...  Ούτε και οι πολιτικοί μας... Οι βουλευτάδες μας....  Θέλουν τις ψήφους μας... Ας ενδιαφερθούν, τουλάχιστον,  οι Υπηρεσίες... Αστυνομία - Υγειονομικό!  Και κάτι ακόμα: Την οικονομική ζημειά που έχω κάθε χρόνο, ποιός θα μου την πληρώσει;..  Ενώ δηλώνω ότι καλλιεργώ 10 στρέμματα, στην ουσία καλλιεγώ ... οκτώ!... Και όλοι μεταξύ μας οι αγρότες της περιοχής λέμε εξοργισμένοι:  "Καλά ... Εισαγγελέας δεν υπάρχει;"... Οι Ρομά χτίζουν παράνομα σπίτια... λυμαίνονται την περιοχή και κανένας να μην νοιάζεται; Η Αστυνομία είναι μόνο για το λιμάνι, την κεντρική Πλατεία και τις.... Εκδηλώσεις;"!



Αυτά ήταν τα "πιο ευγενικά" που ακούσαμε από τους Αγρότες....  Τα υπόλοιπα δεν τα καταγράφουμε για "ευνόητους λόγους"!  Είναι λόγια εξοργισμένων ανθρώπων !

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγρότες της  περιοχής του Πούντου.... Είναι πολλά αυτά που γίνονται με την ασυδοσία των Ρομά της περιοχής...  Από την παραβατικότητα, τη λεηλασία παραγωγής ή αποθηκών, τον διασκορπισμό των σκουπιδιών μέχρι τον κίνδυνο τραυματισμών παιδιών και γενικών ατυχημάτων....

Ιδού μερικά:



Σκουπίδια ... Παντού σκουπίδια


Καταστροφή περιουσιών



Βοσκή - καταστροφή  "ετσιθελικά" σε γειτονικές καλλιέργιες 

Σκυλιά των Ρομά ελεύθερα που γίνονται επιθετικά -επικίνδυνα για τους αγρότες και τους διερχόμενους

Το θέμα βέβαια των λυμάτων έχει ξανα παρουσιαστεί τόσο από εμάς όσο και από το StudioNafpaktos με λήψη Video...

Μάλιστα, γυναίκα Ρομά μας είπε τότε ότι: "Από τα λύματα έχουμε 15 παιδιά άρρωστα τα οποία πηγαίνουν στο Σχολείο...."! Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Τέλος, από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε  πριν 5-6 χρόνια είχε γίνει από τον Αγροτικό Σύλλογο Ναυπάκτου Καταγγελία - Μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, σχηματίστηκε Δικογραφία αλλά... κανείς δεν γνωρίζει την... τύχη της!

Και ρωτάμε προς το παρόν τον Κύριο Δήμαρχο:

"Τι θα πει αν αύριο τον καλέσει ο Κύριος Εισαγγελέας; "

Γιατί, κακά τα ψέματα και με το δίκιο τους οι Αγρότες προχωρούν το θέμα τους στην Εισαγγελία Μεσολογγίου και στα Υπουργρία Εσωτερικών, Υγείας και Δημόσιας Τάξης....

"Δεν θα το αφήσουμε έτσι" λένε με ένα στόμα!

Από ότι αντιλαμβάνεστε στην περιοχή του Πούντου όπου ο Οικισμός των Ρομά,  θα έχουμε θερμό καλοκαίρι....


ΣΧΕΤΙΚΑ:

SOS : Αρρωστήσαμε... Θα πεθάνουν τα παιδιά μας... Ο Δήμος μας κοροιδεύει!

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου