ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Σχετικά με τους Ρομά

 



ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ

ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 13 Τ.Κ 106 77 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210 6007035  -  6936007035

E-mail : voulakoutsogianni@gmail.com

 

Αθήνα 16/04/2021

 

Θέμα: Διάψευση δηλώσεων Δημάρχου κ. Καπεντζώνη περί μηνύσεων

 

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις τουΔημάρχου κ. Καπεντζώνη σχετικά με την εγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή του χωριού μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση και ανάγκη να αντικρούσουμε και να διαψεύσουμε ένα συγκεκριμένο, αλλά καίριο σημείο, αυτό που αναφέρεται σε υποτιθέμενες μηνύσεις που έχουμε προβεί.

Είμαστε εκπρόσωποι θεσμικού οργάνου και ως τέτοιοι κινηθήκαμε με απόλυτα θεσμικές διαδικασίες, απευθυνόμενοι με "ΑΝΑΦΟΡΑ" μας σε αρμόδιες Υπηρεσίες.

Διαψεύδουμε το Δήμαρχο κ. Καπεντζώνη, πως καταθέσαμε μηνύσεις.

Για  λόγους αρχής  δεν θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε την δικαστική οδό εναντίον θεσμικών οργάνων και μάλιστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να συνμβεί σε δεύτερο χρόνο, από εμάς ή από άλλο θεσμικό όργανο.

Ως οπαδοί πάντα της αλήθειας και της διαφάνειας, αναφέρουμε πως η Ένωση Τρικορφιωτών, διαφώνησε με την Δημοτική Αρχή, για τον τόπο επιλογής, τον τρόπο εγκατάσταση και τις συνεχόμενες αυθαιρεσίες, που οδήγησαν σε περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις του χώρου.

Για όλα αυτά, κινηθήκαμε μέχρι τώρα, με νόμιμες διαδικασίες αναφορών μας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αρχικά καταθέσαμε γραπτώς τα επιχειρήματά μας για τις διαφωνίες μας, στην Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο. Κρίναμε απαραίτητο και το ζητήσαμε γραπτώς από τον Δήμαρχο, τον Ιούλιο του 2020, να προχωρήσει σε διαβούλευση θεσμών και φορέων, που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία, να ακούσει την γνώμη τους και να ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σε προσωπικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Δήμαρχο κατόπιν  επίμονή μας, καταφέραμε να συγκλίνουμε τις απόψεις μας και να καταλήξουμε σε από κοινού δεσμεύσεις.

Δεσμεύσεις όπου ο Δήμαρχος κ. Καπεντζώνης δεν υλοποίησε ποτέ.

Συνεχίζει δε να μας εκπλήσσει με τα τελευταία γεγονότα!!!

Σας ενημερώνουμε επιπλέον, ότι δεν υπήρξε καμιά υπηρεσία που να γνωματεύσει πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον Δήμο είχαν την παραμικρή νομιμότητα και σε κανένα επίπεδο.

Αντίθετα από την Πολεοδομία καταλογίστηκαν πρόστιμα, ενώ η Υγειονομική Υπηρεσία επισήμανε έργα υποδομής, που θα έπρεπε να εκτελεστούν προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η εγκατάσταση. Όσα βελτιωτικά έργα έγιναν θεωρούμε πως είναι απόρροια των δικών μας ενεργειών. Μέχρι τότε, απλώς είχαν εναποθέσει ανθρώπινες ψυχές, σε ένα χώρο χωρίς καμιά υποδομή.

Για τα τελευταία γεγονότα της πυρκαγιάς στο καταυλισμό και της πρωτοβουλίας του Δημάρχου, όπου με εντολή του εκχερσώθηκε μεγάλη δασική έκταση, καταθέσαμε καταγγελία προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και οι απαντήσεις τους έγιναν φάκελος ντοκουμέντων και εκτιμήσεων των ειδικών και εστάλη στην Εισαγγελία.

Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ διαμαρτυρητές με στείρα στάση και αδιάλλακτοι, όπως θέλησαν να μας φωτογραφήσουν σε προηγούμενη δημοσίευση για το ίδιο θέμα.

 

Για το Δ.Σ

Η  Πρόεδρος

 

Κουτσογιάννη Παρασκευή


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου