ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για την Πυρκαγιά στον καταυλισμό Ρομά στις παρυφές του Τρικόρφου Δωρίδας!

 


Είναι γνωστό από προηγούμενες αναφορές μας στην εγκατάσταση Ρομά στις παρυφές του Τρικόρφου Δωρίδος, όλο το ιστορικό της εμπλοκής του Δήμου Δωρίδος στο θέμα....

Το ίδιο ισχύει και για τις παραστάσεις του Συλλόγου Τρικορφιωτών τόσο στον Δήμαρχο κ. Γ. Καπεντζώνη όσο και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φλέγγα....

Οι αναίμακτες υποσχέσεις των δύο Αυτοδιοικητικών της Δωρίδας ακόμα και σε εμάς, οδήγησε στην καθυστέρηση εξεύρεσης λύσης με αποτέλεσμα να έχουμε πυρκαγιά στον καταυλισμό η οποία, ευτυχώς, λόγω του χειμώνα δεν έλαβε ανεξέλεγκτες εκτάσεις....

Ο Σύλλογος Τρικορφιωτών μετά την πυρκαγιά, αντέδρασε πιο δυναμικά αποστέλοντας Έγγραφα διαμαρτυρίας με Ηλεκτρονικά μέσα, αν και πιστευουμε ότι δεν θα εισακουστούν, έχοντας σαν παράδειγμα τις προηγούμενες ενάργειές τους...

Εδώ δεν ελήφθησαν υπόψη από τον Δήμαρχο οι προφοριές επισημάνσεις πόσο μάλλον θα ληφθούν οι ... ηλεκτρονικές...

Εμείς έχοντας στα χέρια μας τo τωρινό σχετικό Έγγραφο - Αναφορά διαμαρτυρίας  του Συλλόγου, καθώς και προηγούμενο (13/7/2020) σας τα παραθέτουμε για να σχηματίσετε τη δικιά σας γνώμη...


 Αξιότιμε Δήμαρχε , 

Το αιφνιδιαστικό και επικίνδυνο γεγονός πυρκαγιάς στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής μας , μας κάνει να το φέρουμε πάλι στην ατζέντα συζήτησης μας.

Είναι ένα γεγονός που για τις εκτιμήσεις μας, ήταν θέμα χρόνου.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πολύ νωρίς οι φόβοι μας. 

Επίσης θεωρούμε πως δεν είναι ένα ατυχές περιστατικό, αλλά το σύνηθες του τρόπου ζωής τους. Το περιστατικό απαντά υπερασπιστικά στις καλοκαιρινές μας ενέργειες , προς την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού, όχι υποκινούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα, όπως αρκετοί ήθελαν να μας προσάψουν, αλλά από ρεαλιστικές προσεγγίσεις της κατάστασης. 

Σας ζητάμε να φανταστείτε το περιστατικό της πυρκαγιάς να συνέβαινε κατά τους θερινούς μήνες. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους, πως δεν θα το ξαναζήσουμε.....

Με αφορμή το επικίνδυνο αυτό περιστατικό, η Ένωση Τριμορφιών Αθήνας , επανέρχεται στο πρώτο της αίτημα, για μετεγκατάσταση του καταυλισμού. 

Όσες συζητήσεις και συμφωνίες ακολούθησαν τον Αύγουστο 2020 για το εν λόγω θέμα, με την συμβολή μας, ήτα πάντα στην προσπάθειά να βρεθεί λύση με τους λιγότερους κραδασμούς στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα. 

Τώρα όμως δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε καμιά άλλη ως καταλληλότερη, παρά μόνο την μετεγκατάστασή τους.

Ακολουθεί απόσπασμα επιστολής μας, 13/07/2020, για το ζήτημα αυτό, με τα επιχειρήματα και τους λόγους της διαφωνίας μας, για την επιλογή του χώρου.


Ένωση Τρικορφιωτών Δωρίδος (Αθήνας)

Βερανζέρου 13 Τ.Κ 106 77 Αθήνα τηλ. 6936007035 Email: voulakoutsogianni@gmail.com



   13/07/2020

Προς: Δήμαρχο Δωρίδος, κ. Γιώργιο Καπεντζώνη

  

Θέμα: Εγκατάσταση Ρομά στην γεωγραφική περιφέρεια Τρικόρφου.

 

Αξιότιμοι κύριοι ……………………………………..

………………………………………

 

Εκτιμάμε ως ακατάλληλο τον χώρο που επιλέχτηκε (άτυπα) για τέτοιου είδους χρήση και αναλύουμε.

Αισθανόμαστε πως διατρέχουμε μεγάλες πιθανότητες πυρκαγιάς, μιας και με την χρήση εστίας φωτιά που  χρησιμοποιούν για την προετοιμασία της σίτισης τους, και της υγιεινής τους φροντίδας, λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα.

Η δε βλάστηση είναι τόσο πλούσια και εύφλεκτη από χαμόκλαδα και θάμνους που αντενδείκνυται για τέτοιου είδους χρήση. 

Επισημαίνουμε πως, από το σημείο που έχουν κατασκηνώσει μέχρι στα όριο του οικισμού του χωριού μας, δεν υπάρχει αντιπυρική ζώνη, ούτε έξοδος διαφυγής κινδύνου από άλλο δρόμο, παρά μόνο από τον έναν και  μοναδικό κεντρικό ασφαλτοστρωμένο.

 

Θεωρούμε και προτείνουμε πως, χρειάζεται να μελετηθεί και να τους παραχωρηθεί ένας Δημοτικός χώρος, με δυνατότητες υποδομής, που να πληρούνται οι προϋποθέσεις εγκατάστασης τέτοιας ομάδας.

Προϋπόθεση, η δυνατότητα επέκτασής τους χωροταξικά στο προσεχές χρονικό διάστημα, μιας και μας είναι γνωστό το πόσο εύκολα πληθαίνουν από υπεργεννητικότητα.

Μεθοδικά πλέον θα πρέπει να αποφασιστεί να εγκατασταθούν σε κάποιο μέρος πιο λειτουργικό που θα είναι και η μόνιμη λύση αυτού του προβλήματος του Δήμου μας.

Επιθυμητός και πρακτικός χώρος για τον τρόπο ζωής τους θα ήταν, κάποια έκταση με χαρακτηριστικά βιομηχανικής - επαγγελματικής εκμετάλλευσης, όχι κοντά σε οικισμό και σε εμφανές σημείο από κεντρικούς άξονες κυκλοφορίας και βεβαίως κοντά σε ύπαρξη νερού για την υγιεινή τους φροντίδα, όπως παραποτάμια έκταση, θα ήταν η καταλληλότερη.

Σημαντική προϋπόθεση, η περιοχή να είναι αποψιλωμένη από βλάστηση, για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας πυρκαγιάς.

……………………….. …………………….. ………………………………….

 

Για το ΔΣ

  

Η πρόεδρος

 

Κουτσογιάννη Παρασκευή ( Ένωσης Τρικορφιωτών Αθήνας) 


* Επισημαίνουμε πως η αγοραπωλησία του χώρου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Επομένως υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος για εύρεση άλλης γεωγραφικής έκταση καταλληλότερης που να μπορεί με ασφάλεια να τους υποδεχτεί , με εκ νέου εκτίμηση του θέματος. 

Παρακαλούμε για την επανεξέταση της υπόθεσης.

 

--
Βούλα Κουτσογιάννη
ΠρόεδροςΠεριβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου
Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων
Αγ.Παρασκευής
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου