ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έπεσαν για τον Σταυρό στη Νέα Ζηλανδία και ... Αγρινιωτάκια


 Οι κάτοικοι της Ν. Ζηλανδίας συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και εξαίρεση δεν αποτέλεσαν και οι θρησκευτικές τελετές, όπως ο Αγιασμός των Υδάτων στα Θεοφάνεια.

Παράδειγμα στο Ώκλαντ όπου συγκεντρώθηκαν μάλιστα μέλη της ελληνικής κοινότητας και πολλά παιδιά βούτηξαν για το Σταυρό.

Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης και η Δανάη Καβαλλάρη, Αγρινιωτάκια μέλη της οικογένειας του Αλέξη Καβαλλάρη, που διαβιεί τα τελευταία χρόνια στη μακρινή αυτή χώρα.

Οι Ελληνορθόδοξες οικογένειες του Ώκλαντ ενώ είναι μικρές σε αριθμό είναι πολύ ζωντανές στην Πίστη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο π. Γιώργος Κανέλλης τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στο Tamaki Yacht Club στο Mission Bay.

“Δοξάζουμε τον Θεό, ξανά, σήμερα, που είμαστε σε θέση να μαζευόμαστε εδώ ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους μας στο εξωτερικό ειδικότερα στην Ελλάδα, την Κρήτη και την Αυστραλία“,  ανέφερε .

Σημειωτέον πως εκείνη την ημέρα οι περισσότερες παραλίες του Ώκλαντ ήταν κλειστές λόγω βακτηρίων στο νερό  ωστόσο η συγκεκριμένη ήταν πράγματι ευλογημένη να είναι καθαρή από κάθε μόλυνση.

Μετά την τελετή,  οι οικογένειες επέστρεψαν στην Εκκλησία όπου ένα γευστικό… κοντοσούβλι προετοίμασε ο κ. Κώστας Κατσένιου και η σύζυγός του Ολυμπία και υποστήριξαν την εκδήλωση άλλες Ορθόδοξες Οικογένειες.  Η όμορφη βασιλόπιτα εξάλλου που ετοίμασε η κυρία Σοφία Κατσούλη ευλογημένη τότε και κόπηκε και μοιράστηκε ανάμεσα σε όλους.






Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου