ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο σημαντικά έργα για το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

 


Τηλεδιάσκεψη του Πρ. της Επιτροπής Διοίκησης κ. Γ. Μίχου με τον Περιφερειάρχη κ. Ν. Φαρμάκη

Τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου κ. Γεώργιος Μίχος. Αντικείμενο της συζήτησης η αναβάθμιση των υποδομών του Σταδίου, μέσω των παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της πρόσφατης Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο μεγάλα έργα που δρομολογούνται αυτή την περίοδο είναι τα εξής:

·         Έλεγχος, μελέτη και αποκατάσταση ζημιών στο φέροντα οργανισμό της κερκίδας του ποδοσφαιρικού γηπέδου, καθώς και στο σκέπαστρο του κεντρικού τμήματος αυτής. Για το έργο, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού, η οποία και θα το χρηματοδοτήσει, και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα το δημοπρατήσει αλλά και θα το εκτελέσει μέσω της Τεχνικής της Υπηρεσίας.

·         Ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Επενδύσεις σε Δημόσιες Υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», του άξονα προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία Οικονομία φιλική στο περιβάλλον», του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Για το  εν λόγω έργο, προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, διαβεβαίωσε για μία ακόμα φορά πως θα είναι αρωγός στα προτεινόμενα έργα, ενώ εμφανίστηκε θετικός και για τη στήριξη-χρηματοδότηση μελλοντικών παρεμβάσεων οι οποίες θα έχουν ως στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, κ. Γεώργιος Μίχος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την έως σήμερα συνεργασία του, αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νούμερο ένα πνεύμονα άθλησης της Ναυπακτίας, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την πολιτεία συνεχίζει να αποφέρει καρπούς. Με μεθοδικότητα και πρόγραμμα εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία ώστε το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο να γίνεται συνεχώς καλύτερο, αφενός καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής στον τομέα της άθλησης, αλλά και αφετέρου αποτελώντας ένα σύνολο υποδομών, με βασικά χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον». 

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου