ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δήμος Μεσολογγίου: έκκληση στον ΕΟΔΥ για τεστ στους αλλοδαπούς εργάτες γης


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς στο Δήμο Μεσολογγίου το τελευταίο διάστημα καθότι στην περιοχή έχουν φθάσει και αναμένεται να καταφθάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες πολλοί αλλοδαποί εργάτες γης ενόψει και της έναρξης της συγκομιδής από τα ελαιών, πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Μεγάλος όγκος εργατών γης προέρχεται από βαλκανικές χώρες ενώ υπάρχει και σημαντικός αριθμός αλλοδαπών από χώρες της Ασίας (Πακιστάν κ.α). Ο Δήμος Μεσολογγίου έχει ήδη αποστείλει έγγραφο αίτημα τόσο στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας όσο και στον ΕΟΔΥ, αιτούμενος την άμεση αποστολή κλιμακίου στην περιοχή ώστε να αναλάβει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους ανθρώπους που πρόκειται να εργαστούν.

«Ενημέρωση ή κάποια απάντηση στο αίτημά μας ακόμη δεν υπάρχει», τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Καραπάνος στο agrinionews.gr, προσθέτοντας ότι «αναμένονται εξελίξεις μέσα στο προσεχές διάστημα. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να συνδράμει με κανέναν τρόπο σε ότι αφορά τη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης, ότι είναι να γίνει θα γίνει μέσω ΕΟΔΥ».

Το ζήτημα που ανακύπτει σαφώς και είναι μεγάλο. Ο λόγος γίνεται για ανθρώπους που προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες, άλλοι δε από κέντρα και δομές φιλοξενίας μεταναστών που στεγάζονται σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Ο έλεγχός τους είναι επιτακτικός, από τη στιγμή δε που η ύπαρξη αρκετών ακόμη αλλοδαπών, κυρίως σε μεγάλα χωριά του Δήμου Μεσολογγίου, δημιουργεί κίνδυνο έντονου συγχρωτισμού.

Ο Δήμος από μέρους του έχει προχωρήσει σε διαδικασίες για την προμήθεια αριθμού τεστ για τον κορωνοϊό, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει το σύνολο των αναγκών.


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου