ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η χθεσινή κατανομή των 58 κρουσμάτων -από τον ΕΟΔΥ- 4 στη Ναύπακτο


 58 νέα κρούσματα κατένειμε ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία κατά τις χθεσινές, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, επίσημες ανακοινώσεις του.

Ο αριθμός αποτέλεσε αρνητικό ρεκόρ και προκαλεί ανησυχία ωστόσο επιβεβαιώνεται και με νεότερα στοιχεία η εξήγηση που δόθηκε με βάση τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυτών προέκυψε καθώς χθες βγήκαν συγκεντρωτικά αποτελέσματα στα τεστ 180 περίπου συμπολιτών που διενεργήθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου πριν από πολλές ημέρες (γίνεται λόγος για εύρος 10ημέρου).

Βέβαια είναι απαράδεκτη και άκρως προβληματική αυτή η καθυστέρηση και ελλοχεύει προφανείς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου και δυσκολεύει την αντιμετώπισης της.   Οι υγειονομικές αρχές έχουν την υποχρέωση να δώσουν τις εξηγήσεις τους. Σύμφωνα με όσα  έγιναν γνωστά τις περασμένες ημέρες αιτία αποτελεί η έλλειψη υλικών στο εργαστήριο της Πάτρας όπου αποστέλλονται τα δείγματα.

Αναφορικά με τη διασπορά, τα 48 χθεσινά κρούσματα αφορούν την περιοχή του Αγρινίου , τέσσερα τη Ναύπακτο, δυο το Καινούργιο και από ένα Γαβαλού, Μεσολόγγι. Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Το οξύμωρο είναι πως η έξαρση στα κρούσματα της περιοχής καταγράφεται στην περίοδο του lockdown αλλά στην πραγματικότητα αποτυπώνεται κατά κανόνα η διασπορά που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες πριν την καραντίνα. Στο Νομό επιβεβαιώθηκαν 316 κρούσματα τον Νοέμβριο και συνολικά 461 από την έναρξη της πανδημίας.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου