ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη στην Αιτωλοακαρνανία


Τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης (όπως η Αιτωλοακαρνανία) και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdοwn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Ανοιχτά θα είναι σε όλη την επικράτεια η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Ανοιχτές παραμένουν υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

ΖΩΝΗ 1 – Επιτήρησης (σε αυτή εντάσσεται και η Αιτωλοακαρνανία)

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται.Και είναι τα εξής:

-Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
-Εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
-Πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
-Όχι συναθροίσεις.

ΖΩΝΗ 2 – Αυξημένου κινδύνου

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

-Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:
-Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
-Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.
-Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου