ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ξεσηκώθηκε το Τρίκορφο στη Συνέλευση για τους Ρομά! ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ: "Άλλα λόγια ... ν' αγαπιόμαστε"

Με τη συμμετοχή πλέον των 150 Τρικορφιωτών, πραγματοποιήθηκε στις 7/8 το βράδυ και στον αύλιο χώρο του Καφενείου Δ. Κορκότζελου, στο Κέντρο του Χωριού, η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση για το θέμα τις Εγκατάστασης των Ρομά στη Διοικητική τους περιφέρεια! Σύμφωνα με παρατηρήσεις παλαιών συγχωριανών, η ανταπόκριση στο Κάλεσμα της Προέδρου του Συλλόγου της Αθήνας κας Βούλας Κουτσογιάννη και ολοκλήρου του δ.σ., ήταν ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ για τα Τρικορφιώτικα δεδομένα!! Φαινόταν πεντακάθαρα στα πρόσωπά τους ότι το θέμα το βιώνουν και ανησυχούν για το μέλλον του χωριού τους! Εκείνο όμως που έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν η "δυναμική συμμετοχή στην συζήτηση και η αντίδραση" Τρικορφιωτών ψηφοφόρων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Δωρίδας, την οποία θεωρούν "υπεύθυνη" για την δημιουργία της όλης κατάστασης! Να σημειωθεί ότι εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος δ.ε. Ευπαλίου κος Φλέγγας και ο Πρόεδρος της τ.κ. κος Κ. Βίτσας Ας δούμε όμως τι ελέχθη στη Συνέλευση ακριβώς όπως την κατέγραψε Ανταποκριτής και συνεργάτης μας που την παρακολούθησε: Η συζήτηση ξεκίνησε με ομιλία της Προέδρου κας Κουτσογιάννη η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες του Συλλόγου λέγοντας: "-- Αρχικά  ζητήσαμε  εγγράφως συνεργασία από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Βίτσα και τον τοπικό Εξωραϊστικός Σύλλογο! Ουδέποτε μας απάντησαν!! Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε εγγράφως στην Πολεοδομία, Πυροσβεστική, Αστυνομια και στο Δασαρχείο! Είμαστε σε αυτή αρχικά τη διαδικασία και περιμένουμε απαντήσεις! Θέλουμε να δούμε αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και αν όλα είναι νομότυπα. Την Τρίτη 4 Αυγούστου είχαμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο σε μια συζήτηση που δεν έφερε κάποια ανατροπή μιας αφού επέμενε ότι η αγορά του οικοπέδου "αφορά συμφωνία ιδιωτών"! Ήτοι μεταξύ του κου Κακ..... που πουλάει και δύο γυναικών τσιγγάνων που αγοράζουν. Μάλιστα, έχει δοθεί προκαταβολή και ετοιμάζονται τα οριστικά Συμβόλαια! Η πρόκληση όμως έρχεται από τον Δήμο ο οποίος ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt και πριν τα συμβόλαια, τοποθέτησε 3 κοντέινερς, κάδο απορριμμάτων, έφερε νερό από το Καστράκι και.... Για να καλύψει το Υγειονομικό μέρος του Οικιστικού, δημιούργησε βόθρους για τουαλέτες! Κατόπιν φυσικά των εγγράφων που κοινοποιήσαμε και αφού η Αστυνομία έστειλε ερώτημα να πληροφορηθεί για "τις ενέργειες του Δήμου στην περίπτωση", ο Κος Δήμαρχος προσπάθησε καιροσκοπικά να μας παραπλανήσει λέγοντάς μας ότι: "Θα προσπαθήσω να μπει όρος στο Συμβόλαιο ώστε να μείνουν στον υπό δημιουργία Οικισμό μόνο αυτές οι τρεις οικογένειες και να μην έχουν δυνατότητα μέσω πολεοδομίας αλλαγής χρήσης να πουλάνε σε άλλους Ρομά τα όμορα αγροτεμάχια. Πράγμα που φυσικά που ούτε το ένα ούτε το άλλο νομικά μπορεί να ισχύσει....."
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Βίτσας, φανερά εκνευρισμένος, αφού δήλωσε ότι έχει ΜΟΝΟ 5 λεπτά χρόνο για να παραμείνει στη Συνέλευση, είπε: "Για το θέμα, έχω στείλει Έγγραφο στον Δήμο ζητώντας ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο χώρο" Στην επίμονη ερώτηση αν πήρε κάποια απάντηση, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ!! Το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει "προσωπικές εκτιμήσεις" συγχρονισμένες πλήρως με τα λεγόμενα του Δημάρχου ότι δηλ. δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει κάποιες ενέργειες ως κοινοτάρχης αφού αφορά σύμβαση μεταξύ ιδιωτών …. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του στην Πολεοδομία: -- Καταγγελίες στην Πολεοδομία δεν μπορώ να κάνω διότι με την σειρά του θα έπρεπε να κινηθώ με τον ίδιο τρόπο και εναντίον όλου του χωριού. Να φωνάζω την πολεοδομία και να της υποδεικνύω τις τυχόν παραβάσεις όλων των σπιτιών!!
Στο σημείο εκδηλώθηκε κάποια επιθετικότητα από τους εξαγριωμένους χωριανούς εναντίον του κου Βίτσα Μάλιστα Τρικορφιώτης, που πήρε το λόγο, είπε σε έντονο αλλά πολιτισμένο ύφος:
"Μας απειλείς μέσα στο σπίτι μας, στο χωριό μας;. Εμείς που σε ψηφίζουμε  30 χρόνια;. Φέρε την Πολεοδομία....Τι θα μας κάνει; Λεφτά θα μας πάρει!" Στο ίδιο ύφος μίλησαν και άλλοι συμμετέχοντες και η κα Κουτσογιάννη απάντησε στον Κο Βίτσα όταν αυτός υπεραμύνθηκε της θέσεώς του: "Έκανα τόσα στο χωριό και δεν το αναγνωρίζετε" ! Είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου: "Θέλετε μπράβο κ. Βίτσα;.. Μπράβο σας... Μπράβο σας, τα προηγούμενα χρόνια όμως, δεν σας ενοχλούσαμε γιατί δεν είχαμε λόγο. Τώρα όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα...."! Και ο Κος Βίτσας: "Ξέρετε τι δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν..." Και παρεμβαίνοντας Τρικορφιώτισσα: "Και γιατί δεν κάνεις συγκέντρωση κάθε χρόνο να μας ενημερώσεις. Όπως βλέπεις το χωριό ανταποκρίνεται...." Φυσικά ο κος Βίτσας δεν απάντησε.. . Τέλος, στα αξιοσημείωτα της συζήτησης είναι η απάντηση του αντιδήμαρχου κου Φλέγκα σε πρόταση: "Να κάνετε δομή να τους μαζέψετε σε οικόπεδο του δήμου" αυτός σε απειλητικό(;) ύφος, είπε: "Μήπως θέλετε να κάνουμε την δομή εδώ πάνω στο χωριό σας;". Αυτά, σε γενικές γραμμές διαδραματίστηκαν στη Γενική Συνέλευση των Τρικορφιωτών με μοναδικό θέμα την δημιουργία Οικισμού Ρομά, στην περιοχή τους.... Πάντως η Πρόεδρος κα Κουτσογιάννη δήλωσε ότι "ο αγώνας συνεχίζεται ΔΕΝ Θα σταματήσουμε!"



Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου