ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάντηση Τρικορφιωτών με τον κ. Γ. Καπεντζώνη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γιώργο Καπεντζώνη, είχαν σήμερα η Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικορφιωτών Αθήνας κα Βούλα Κουτσογιάννη και ο Τρικορφιώτης Πολιτικός Μηχανικός κος Χρήστος Φιλιππόπουλος κατά την οποία συζητήθηκαν τα σχετικά με την εγκατάσταση Ρομά γεγονότα, εξηγήθηκαν λόγοι παρεξηγήσεων που δημιουργήθηκαν μάλλον από παραπληροφόρηση και συμφεροντολογικούς σκοπούς τρίτων και διερευνήθηκαν τρόποι επίλυσης ή τουλάχιστον αποφυγής μελλοντικών προβλημάτων!

 Κατ'  αρχάς η κα Κουτσογιάννη, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, στα προβλήματα που δημιουργούνται γενικά παντού από την παρουσία Ρομά και την πληθυσμιακή τους αύξηση αλλά και την ρύπανση του περιβάλλοντος καθώς επίσης την μετατροπή της χρήσης γης η οποία έχει υποστεί αλλαγές και ενδεχομένως να διέπετε από δασικές διατάξεις και περιορισμούς!  Η κα Κουτσογιάννη στάθηκε περισσότερο στην μελλοντική πληθυσμιακή αύξηση των Ρομά που θα είναι κόλαφος για την Τρικορφιώτικη περιοχή και όχι μόνο και ζήτησε να βρεθούν αν υπάρχουν δεσμευτικοί νομικοί τρόποι προς αποφυγή του φαινομένου! Επίσης η κα Πρόεδρος παρέδωσε στον κο Δήμαρχο αντίγραφα της Αλληλογραφίας της με διάφορες αρμόδιες για το θέμα Υπηρεσίες!


Ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Φιλιππόπουλος, αναφέρθηκε και συζήτησε με τον επαγγελματικά συνάδελφό του κο Δήμαρχο, περισσότερο σε πολεοδομικά και τεχνικά θέματα αλλά και σε διατάξεις που κατα περίπτωση, σχετίζονται με την χρήση γης προς αποφυγή του φαινομένου της παραβατικότητας των νέων μελλοντικών ιδιοκτητών!

Ο Δήμαρχος κος Καπεντζώνης, δείχνοντας πλήρη κατανόηση στο πρόβλημα, αναφέρθηκε στο ιστορικό της μετακίνησης των Ρομά που κρίθηκε αναγκαία μετά την παρουσία του Κορωνοιού και την έκδοση σχετικών Κυβερνητικών ή Υγειονομικών Νόμων και Διατάξεων που εντέλλονται (;) την πληθυσμιακή αραίωση των Ρομά!
Για τον λόγο αυτό, είπε ο κος Δήμαρχος, ο Δήμος Δωρίδας σε συνεννόηση  με Δικαστικές, Αστυνομικές και λοιπές Αρχές προέβη στην τοποθέτηση Κάδου απορριμμάτων, δημιουργία αποχέτευσης και στην Ύδρευση του χώρου με ανάλογη εγκατάσταση για αντιμετώπιση τυχούσας πυρκαγιάς!
"Είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτές τις ενέργειες"  Δήλωσε ο κ. Καπεντζώνης,  "Είναι Κοινωνικό το πρόβλημα και ως κοινωνικό το αντιμετωπίζω"


Στο "τραπέζι"  της συζήτησης τέθηκαν και διάφορες προτάσεις, περισσότερο από την πλευρά των Τρικορφιωτών, τις οποίες ο κος Δήμαρχος "δεσμεύτηκε"   να τις μελετήσει, να ζητήσει από τον Κοινοτικό Πρόεδρο  του Τρικόρφου διαβούλευση  και να τις φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο … Αυτό βέβαια, μετά τον Αύγουστο και την επιστροφή των "αδειούχων" υπηρεσιακών υπαλλήλων και παραγόντων!

Από το τελευταίο, πιστεύουμε δυστυχώς,   ότι κάποιο σοβαρό πρόβλημα μεταφέρεται στην πλευρά των Τρικορφιωτών καθ' όσων γνωρίζουμε όλοι  ότι τα χωριά "ερημώνουν" από τα τέλη Αυγούστου, πράγμα που θα συμβεί και στο Τρίκορφο, με παράλληλη αύξηση ενεργητικότητας της Προέδρου κας Κουτσογιάννη ή άλλου μέλους του δ.σ. του Συλλόγου Τρικορφιωτών Αθήνας που θα επωμιστούν τις υποχρεώσεις του.....: "Τρεχάτε ποδαράκια μου"!



Όλα αυτά βέβαια, με την πεποίθηση  της ειλικρινούς αντιμετώπισης του προβλήματος και την τήρηση  της υπόσχεσης του Κυρίου Δημάρχου!

Τέλος να πούμε ότι στη συνάντηση ήταν παρόντες και συμμετείχαν στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Φλέγγας και ο εκ μητρός Τρικορφιώτης κος Μιχάλης Ζυγορονίκος!




 Ο ΕΠΙΜΑΧΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ 
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ





Σ.Σ.  Το ερώτημα που τίθεται είναι:
Πως τοποθετήθηκαν Κοντέινερς και εγκαταστάθηκαν Ρομά σε ένα κτήμα που δεν είναι ακόμα δικό τους αφού, όπως αναφέρθηκε στην παραπάνω συνάντηση, δεν έχουν υπογραφεί ακόμα τα οριστικά συμβόλαια;

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου