ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ρωσία: Μυστήριο μετά την πτώση τριών γιατρών από παράθυρα νοσοκομείων


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες πτώσης τριών γιατρών στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού από παράθυρα νοσοκομείων στη Ρωσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εγείροντας ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας των επαγγελματιών υγείας εν μέσω της πανδημίας.
Οι δύο από αυτούς τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι νεκροί ενώ ο τρίτος παραμένει νοσηλευόμενος.
Και τα τρία περιστατικά, τα οποία διερευνούνται από τις ρωσικές Αρχές, προκάλεσαν έντονη συζήτηση στον ρωσικό τύπο και στα κοινωνικά μέσα.
Ο Alexander Shulepov, γιατρός ασθενοφόρων στο Voronezh, μια πόλη περίπου 320 μίλια νότια της Μόσχας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την πτώση του από παράθυρο νοσοκομείου το περασμένο Σάββατο. Η τοπική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη περιφερειακούς αξιωματούχους υγείας, μετέδωσε ότι ο γιατρός έπεσε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του νοσοκομείου Novousmanskaya, όπου εργαζόταν και λάμβανε θεραπεία αφότου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.
Ο Σουλέποφ εισήχθη με κορωνοϊό στις 22 Απριλίου, την ίδια ημέρα που ο ίδιος και ο συνάδελφός του Αλεξάντερ Κοσιάκιν δημοσίευσαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο λέγοντας ότι ο Σουλέποφ διετάχθη να συνεχίσει να εργάζεται παρά τη θετική διάγνωσή του.
Ο Κοσιάκιν είχε προηγουμένως επικρίνει τη διοίκηση του νοσοκομείου για ελλείψεις προστατευτικών μέσων στα κοινωνικά του μέσα και ανακρίθηκε από την αστυνομία για φερόμενη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων. Ο Κοσιάκιν επιβεβαίωσε αυτές τις λεπτομέρειες στο CNN σε συνέντευξή του.
«[Ο Σουλέποφ] βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, από όσο γνωρίζω είναι σε σοβαρή κατάσταση, την τελευταία φορά που του μίλησα ήταν στις 30 Απριλίου», είπε στο CNNi. «Ένιωθε καλά, ετοιμαζόταν να βγει από το νοσοκομείο... και ξαφνικά συνέβη αυτό, δεν είναι ξεκάθαρο πώς και γιατί, είναι τόσες πολλές οι ερωτήσεις στις οποίες δεν έχω καν την απάντηση».
Η αστυνομία δεν απάντησε στο αίτημα του CNNi για σχόλιο.
Το νοσοκομείο Novousmanskaya δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο Σολέποφ είχε αποσυρθεί από τη βάρδιά του από τη στιγμή που ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη θετική διάγνωσή του και του προσφέρθηκε νοσηλεία στο θάλαμο μολυσματικών ασθενειών.
Τρεις μέρες αργότερα, ο Σουλέποφ αποποιήθηκε τις προηγούμενες δηλώσεις του, λέγοντας ότι στο βίντεό του με τον Κοσιάκιν «παρασύρθηκε από τα συναισθήματά του». Στο δεύτερο βίντεο που ηχογράφησε ο Σουλέποφ εμφανιζόταν και ο Ιγκόρ Ποτάνιν, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Novousmanskaya, ο οποίος δήλωνε ότι το ιατρικό προσωπικό του διαθέτει αρκετό προστατευτικό εξοπλισμό.
«Μίλησα γι 'αυτό στους υπαλλήλους του τμήματος: Δεν θα αφήσω κανέναν να πάει σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς ασθενείς εάν δεν έχουμε αρκετά μέσα προστασίας, τους είπα ότι θα πάω μόνος μου εκεί, αλλά δεν θα στείλω κανέναν», ακούγεται να λέει ο Ποτάνιν.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου