ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άμεσα μέτρα στήριξής τους ζητούν οι κτηνοτρόφοι


Μέτρα για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και ειδικότερα του κλάδου της κτηνοτροφίας ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ). 
 Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το εισόδημα των κτηνοτρόφων μειώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποκορύφωση την περίοδο του Πάσχα, όταν «πούλησαν φθηνά, πολύ κάτω του κόστους εκτροφής ή κράτησαν αρνιά και κατσίκια απούλητα στον στάβλο, αυξάνοντας όμως έτσι το κόστος διατροφής». 
 Γίνεται επίσης αναφορά και σε άλλους τομείς της κτηνοτροφίας, όπως η χοιροτροφία και η βοοτροφία, που επλήγησαν από την πανδημία. 
 Μεταξύ των μέτρων που ζητούνται είναι η «αποζημίωση ανά θηλυκό αιγοπρόβατο, άνω του έτους, σε εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 30 αιγοπρόβατα (σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης ΟΣΔΕ 2019) που έχουν παραδώσει το ελάχιστο 100 κιλά γάλα ανά εκμετάλλευση, την περίοδο από Σεπτέμβριο 2019 έως τον Απρίλιο του 2020» καθώς και η «ένταξη όλων των κτηνοτρόφων -πτηνοτρόφων στις πληττόμενες επιχειρήσεις και παραγωγούς, ώστε να συμπεριληφθούν στα μέτρα αναστολής πληρωμής των υποχρεώσεων (φορολογικές, ασφαλιστικές, τραπεζικές)». 
   Πηγή: ΑΜΠΕ   

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου