ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατέστρεψαν ιστορικό γεφύρι για να βρουν… θησαυρό


Σημαντική ζημιά σε πέτρινο ιστορικό γεφύρι προκάλεσαν άγνωστοι που ήθελαν να βρουν... θησαυρό.

Συγκεκριμένα, σκάβοντας μέχρι και τα θεμέλια, με τα ίχνη της αξίνας να είναι ορατά στη μαρμάρινη «υποδομή» του γεφυριού -το οποίο βρίσκεται στον «Δρόμο του Νερού»- οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το kavalapost.gr, η ζημιά στο γεφύρι είναι ήδη εις γνώσιν του δήμου Καβάλας, με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, να σκοπεύει άμεσα να πραγματοποιήσει αυτοψία στο γεφύρι, μαζί με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καβάλας και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και κυρίως να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, δεν είναι η πρώτη φορά όπου χρυσοθήρες αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στην περιοχή, βασιζόμενοι σε δοξασίες και θρύλους, ένας εκ των οποίων «μιλάει» για θησαυρό σε τοξωτό γεφύρι ή για τον -υποτιθέμενο- θησαυρό του Μαμούτ Αγά στην Καβάλα. 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου