ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία

Πάνω από έναν τόνο ακατέργαστου χασίς κατάσχεσε η ΥποδιεύθυνσηΔίωξης Ναρκωτικών τηςΑσφάλειας Αττικής, που συνέλαβε δύοαλλοδαπούς, άνδρα καιγυναίκα, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών. 
 Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστου και κατεργασμένου χασίς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή του στην Ελλάδα, σε άλλεςχώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία. 
 Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στην Ελλάδααπό την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας. 
 Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους. 
 Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.)και κατασχέθηκαν ένας τόνος και 145κιλά ακατέργαστου χασίς, τέσσερακιλά και 68γραμμάριακατεργασμένου χασίς (σοκολάτας),916γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (λάδι) καισυσκευές κινητής τηλεφωνίας. 
 Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης είχανεισαγάγει τα ναρκωτικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας. 

 Η αστυνομία πιστοποίησε τη δράση και τρίτου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται. 
 Υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, θα ξεπερνούσαν το 1.730.000ευρώ. 
 Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας, έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρώνγια τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης. 
 Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου