ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: "Το δείχνουμε... Στραβά... αρμενίζουμε"



Η λαική ρήση ολόκληρη λέει: "Ή στραβός είν'  ο γιαλός ή... Στραβά αρμενίζουμε"! Και κολλάει "ταμάμ" στα τοπικά γίγνεσθαι του Δήμου Ναυπακτίας!

Βέβαια, το θέμα του γιαλού είναι μια άλλη "θλιβερή ιστορία" που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έφθασε στο τέλος της! Έχει άλλους "αρμόδιους" που θα κριθούν για το έργο τους... σύντομα!

Όμως, το ότι το "Άρμα" της Δημοτικής Αρχής γενικά "Στραβά... αρμενίζει" θεωρούμε ότι ... δεν είναι τυχαίο! Έχει και τις... εξηγήσεις του!

Και μας το εξηγεί, φίλος, που διέρχεται καθημερινά την διασταύρωση Παλαιοπαναγιάς-Πλατανίτη, στα φανάρια της...  "Αναπτυξιακής"!



"Ορίστε κατάσταση" μας λέει! "Από το σημείο περνάνε καθημερινά αρκετοί "Αξιωματούχοι" του Δήμου" (εννοώντας Αντιδημάρχους και δημ. Συμβούλους που κατοικούν στην περιοχή και... παραπέρα)! "Κανένας δεν είδε τις... Πινακίδες; Δείχνουν ότι η Ναύπακτος "μετακόμισε" προς το... Αντίρριο! Είναι και αυτό ένα δείγμα του "Αγαπώ τον τόπο μου και νοιάζομαι γι'  αυτό"! Και συνέχισε: "Μετά έχουμε την απαίτηση να πάμε μπροστά σε άλλα πολύ σοβαρά θέματα"... Και δε θέλω να πιστέψω τις κακές γλώσσες που τα ρίχνουν όλα σε "αξιωματούχο του Δήμου" από το Αντίρριο (είπε και το όνομά του) ότι το έχει κάνει επίτηδες για να πάει κόσμο στο... χωριό του για να δούνε οι ψηφοφόροι του ότι... ενδιαφέρεται"!  



Εντάξει φίλε, μην τα... παραλέμε!

Να μας πεις ότι δεν ενδιαφέρθηκε να μπει η Πινακίδα στη θέση της;  Το καταλαβαίνω... Μπορεί ο άνθρωπος να μην την έχει... δει! Όπως και τόσοι άλλοι αιρετοί μας που διέρχονται καθημερινά από το σημείο!
Δεν τις είδανε;...  Η επαναφορά στη κανονική θέση τους δεν έχει κάποιο... "ενδιαφέρον"; Να τις αφήνουν έτσι εκεί για να μας θυμίζουν πως... "όλα στραβά κι ανάποδα γίνονται σ'  αυτόν τον ..ρημαδότοπο";  Το καταλαβαίνουμε και δεν μας... ξενίζει!

Ακόμα να παραδεχτούμε ότι και η λαική ρήση: "Στραβά... αρμενίζουμε" βγήκε από τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας, αλλά....  Μέχρι εκεί και μέχρι τον.... Μάη!




Πιστεύουμε ότι οι... "επερχόμενες γενιές" θα φροντίσουν για την επανατοποθέτηση των Πινακίδων στην κανονική τους θέση, πριν την έναρξη της θερινής - τουριστικής περιόδου!
Και μην ξεχνάμε ότι... δεν είναι μόνο αυτές οι πινακίδες του "στραβά..."!  Υπάρχουν και κάτι άλλες μέσα στη πόλη της Ναυπάκτου που οι κακές γλώσσες το λένε και το... ξαναλένε ότι..."μπήχτηκαν έτσι για να μην περνάνε αυτοκίνητα που ενοχλούν τον ύπνο κάποιου πρωτοκλασάτου... ανηψιο-αιρετού!

Και ο φίλος, έκλεισε την συνομιλία μας με παραποιημένο το... Θούριο:

"Ως πότε παλικάρια.. θα πάμε στα... στραβά;"

Ενώ φεύγοντας τραγουδούσε καμαρωτά: "Ο Μάιος μας.. έφτασε ... Εμπρός βήμα ταχύ.. Για να προυπαντήσουμε τη νέα μας... Αρχή"!

Τι να πούμε εμείς;  Απλά κοιταχτήκαμε και κουνήσαμε το κεφάλι.. μελαγχολικά!

Όχι ... Πές τε μας:

Εσείς δηλαδή τι θα κάνατε;



Σ
ΧΕΤΙΚΟ:   https://neo-astronafpaktos.blogspot.com/2018/11/lepanto.html


ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Οι οδόσημες Πινακίδες "Lepanto' δεν ειναι.... διαφημιστικές

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου