ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έως την Παρασκευή τα αιτήματα ΟΤΑ για λήψη υπαλλήλων με το αρ.23 του ν.4587/2018




“Κατεπείγον” έγγραφο  στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών την 1η Φεβρουαρίου, θέτοντας σε αυτούς προθεσμία έως την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου να στείλουν, εάν ενδιαφέρονται, αιτήματα λήψης υπαλλήλων της Εταιρείας “Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.” κατ’ εφαρμογή του αρ.23 του ν.4587/2018.

Ειδικότερα, το ΥΠΕΣ διαβίβασε στους ΟΤΑ έγγραφο  του Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στ.Πιτσιόρλα, αναφορικά με τη μεταφορά απασχολούμενων της Ε.Β.Ζ. σε διάφορους Φορείς του αρ.14 παρ.1 του ν.2190/1994.

Ζήτησε δε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, καθώς και τα νομικά πρόσωπα, τις επιχειρήσεις τους και τους Συνδέσμους ΟΤΑ, εφόσον συντρέχουν υπηρεσιακές ανάγκες και ενδιαφέρονται για την υποβολή σχετικού αιτήματος, να ενημερώσουν το ΥΠΕΣ άμεσα και όχι αργότερα από την 8η Φεβρουαρίου, προκειμένου αυτό με τη σειρά του να  διαβιβάσει τα αιτήματά τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος μεταφοράς υπαλλήλων από την Ε.Β.Ζ είναι :
- να προβλέπονται στον Οργανισμό (Ο.Ε.Υ) του Φορέα, οι αιτούμενες ειδικότητες κατά κατηγορία εκπαίδευσης. Οι αιτηθείσες ειδικότητες θα πρέπει να ταυτίζονται ή και να είναι παρεμφερείς με τις ειδικότητες που παρατίθενται στο έγγραφο, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη αντίστοιχου αριθμού κενών θέσεων
- να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις για την κάλυψη της μισθοδοσίας του αιτούμενου προσωπικού.

Στο έγγραφο υπάρχει αναλυτικός Πίνακας που παρουσιάζει για τους υπαλλήλους
- τις περιοχές απασχόλησης,
- το επίπεδο σπουδών
- τις ειδικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να υποβάλουν άμεσα τυχόν αίτημά τους μέσω του ειδικού διαδικτυακού τόπου που έχει δημιουργηθεί για τη συλλογή των στοιχείων που αφορούν θέματα του προσωπικού της Τ.Α. (https://aftodioikisi.ypes.gr/ ), αναρτώντας σε αυτόν Πίνακα με τα στοιχεία που ζητά το προαναφερθέν Υπουργείο.
Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί Πρότυπος Πίνακας  προς συμπλήρωση, σύμφωνα με τις ειδικότερες Οδηγίες του ΥΠΕΣ.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου