ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ναυπάκτου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Ναύπακτος, 19/10/2018



Αρ. Πρωτ.: 721



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Θέμα : Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ναυπάκτου



Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνήλθε την 17/10/2018 σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 08/10/2018 από τη μη ενημέρωση της Ομοσπονδίας από τη Δημοτική Αρχή για τη μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου και τη ψήφισή της.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 8/10/2018 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε την αναβολή του θέματος ‘’Έγκριση μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου’’ με το αιτιολογικό της μη ενημέρωσης από το Δήμο προς την Ομοσπονδία για την οριστικοποίηση της μελέτης. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρακώστας ισχυρίστηκε ότι δεν ενημερωθήκαμε, με ευθύνη δική μας, αφού αποχωρήσαμε από την Επιτροπή Διαβούλευσης που έγινε την 09/06/2017.


Διαψεύδουμε τον παραπάνω ισχυρισμό του κ.Αντιδημάρχου ανακοινώνοντας τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της Διαβούλευσης:


-          Τα τακτικά μέλη μας, Δαβανέλλος Θεμιστοκλής και Αναδιώτης Κων/νος, ουδέποτε παρέλαβαν, όπως άλλες φορές, προσωπικά τη πρόσκληση από το Δήμο.


-          Μάθαμε για τη Σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης την 08/06/2017 για συνεδρίαση την 09/06/2017 και αναζητήσαμε τη πρόσκληση μέσω της γραμματέως μας στο Δήμο, τη πήραμε και έγινε εισερχόμενο έγγραφο στο βιβλίο της Ομοσπονδίας.


-          Εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να συνεδριάσει το ΔΣ προκειμένου να λάβει απόφαση και θέση για τη συνεδρίαση της επόμενης μέρας 09/06/2017 και πήραμε απόφαση να μη παραστούμε στη Διαβούλευση.


-          Την ημέρα της Διαβούλευσης και προκειμένου να υπάρξει τεχνητή απαρτία της Επιτροπής, καλείται να παραστεί τηλεφωνικά, χωρίς πρόσκληση μόνο η κ.Φράγκου και όχι και ο κ.Μπανιάς ως αναπληρωματικό μέλος και χωρίς να επαναληφθεί η συνεδρίαση την επόμενη μέρα όπως προβλέπεται από το νόμο και τη πρόσκληση.


-          Το ΔΣ κατόπιν των παραπάνω γεγονότων συνεδρίασε την 13/06/2017 και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη μας βγάζοντας και αντίστοιχο Δελτίο Τύπου.





Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταγγέλουμε τη στάση του κ.Καρακώστα καθώς και του κ.Κοτρωνιά ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το λόγο για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στον κ.Δαβανέλλο, ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, και επιπλέον να επισημάνουμε ότι η μεγάλη ευθύνη της μη ενημέρωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα της Ομοσπονδίας, όσον και κανενός άλλου φορέα της πόλης,  βαραίνει εξ ολοκλήρου τη Δημοτική Αρχή και κανέναν άλλον.

Ας αναλάβουν, λοιπόν, μια φορά παλληκαρίσια την ευθύνη κι ας μη ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα να μεταθέσουν την ευθύνη τους.













Τέλος, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, αυτό που δεν έκανε ποτέ, να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων και πολιτικών παρουσία του μελετητή, να παρουσιάσει τη μελέτη όπως όφειλε να κάνει, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι πρόκειται να γίνει, αφού πλέον δε μπορεί να αλλάξει η μελέτη.





ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  ΣΟΥΖΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                                                      ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου