ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΥΑΝ : "Μπήκαν οι... υπογραφές"



Ενώπιον του συμβολαιογράφου κ. Γουργουλέτη και παρουσία του Δημάρχου κ. Λουκόπουλου  
υπεγράφη πλέον, το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου ιδιοκτησίας του  κ. Ιωάννη  Καλτσά  στη Βαρναράχη, μεταξύ της Προέδρου της ΔΕΥΑΝ Κ. Σμπούκη και του κ. Καλτσά.


Το πρόβλημα της Βαρναράχης, όπως  είναι γνωστό  ταλαιπώρησε από το 2004 και  επί δεκατέσσερα  χρόνια τους ιδιοκτήτες των ακινήτων επί των οποίων  εγκαταστάθηκαν αυθαίρετα από το Δήμο  , λόγω επειγουσών αναγκών,  οι γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη της Ναυπάκτου.


 Από τότε και  παρά την αναφορά προς επίλυση  του προβλήματος,  στα προγράμματα  όλων των υποψηφίων δημάρχων, αλλά και των έως τώρα δημοτικών αρχών,  λόγω και της σοβαρότητας του θέματος, αυτό  δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα δικαίως  οι ιδιοκτήτες να έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιους δικαστικούς αγώνες μέσα από τους οποίους δικαιώθηκαν  και ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποβολής των εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων  από τις ιδιοκτησίες τους, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο και διακοπή της υδροδότησης της πόλης .


Μετά από προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα από  τον Δήμαρχο κ. Λουκόπουλο, καθώς  και  την επιμονή της προέδρου της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας  κ. Σμπούκη , μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες και σε συνεργασία  με εξειδικευμένους επιστήμονες της πόλης μας,   το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με την πρώτη αγορά του ακινήτου του κ. Καλτσά, η οποία  δημιουργεί  και  το δεδομένο, για τη άμεση αγορά και των υπολοίπων ακινήτων  για τα οποία επίσης  οι ιδιοκτήτες τους, βλέποντας ότι επιτέλους δόθηκε λύση, έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.


Η  παρούσα Δημοτική Πλειοψηφία  και παρά τις επιθέσεις και τα εμπόδια  που προβάλλονται από ορισμένους , εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβούλιου,  για  μικροπολιτικές σκοπιμότητες , είναι αποφασισμένη και το κάνει πράξη, μεταξύ των άλλων, την επίλυση σοβαρών και  χρονιζόντων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Δημότες.


Τέλος,  πέραν της  καθημερινότητας, με προσεκτικό και στοχευμένο σχεδιασμό ,  υλοποιούνται έργα και δράσεις  που οδηγούν  το Δήμο μας  στην ανάπτυξη και  την εξωστρέφεια και μέσα στην πολυετή κρίση , δίνουν ένα μικρό έστω στίγμα αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου