ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κυβερνητική ετοιμότητα: Πρώτα χτύπησε το σχολικό κουδούνι, μετά κατέθεσαν Τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών


Από την 30η  Ιουνίου είχε λήξει η ισχύς διατάξεων για τη μεταφορά μαθητών στις περιπτώσεις εκκρεμών διαγωνιστικών διαδικασιών Περιφερειών, ήταν γνωστό ότι χθες θα άνοιγαν ξανά τα σχολεία και όμως μόλις χθες, μάλιστα μετά τον αγιασμό, η Κυβέρνηση κατέθεσε την Τροπολογία που ρυθμίζει το θέμα.
Συγκεκριμένα, η εκπρόθεσμη Τροπολογία  https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10825752.pdf Χαρίτση – Γαβρόγλου - Τσακαλώτου κατετέθη χθες 11 Σεπτεμβρίου στις 11:48 το πρωί.
Της έδωσαν πάντως αναδρομική ισχύ, αναγράφοντας ρητώς ότι οι τροποποιήσεις που επιφέρει επέρχονται από την 30η Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για την 1η εκπρόθεσμη Τροπολογία του Αλέξη Χαρίτση από τη νέα του κυβερνητική θέση, η οποία περιλαμβάνει δύο διακριτές Ενότητες.

Α] ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Όσον αφορά τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων, παρατείνονται διατάξεις νόμου του 2016(αρ.63 ν.4415/2016) που ρυθμίζουν κατ’ εξαίρεση και μεταβατικώς περιπτώσεις διαγωνιστικών διαδικασιών Περιφερειών που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. 
Ο στόχος των ρυθμίσεων είναι προφανής, να μην διακοπεί και μείνει στον αέρα η μεταφορά των μαθητών.
Αναλυτικότερα:

I)Παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 η καταληκτική προθεσμία, μέχρι την οποία η Οικονομική Επιτροπή των οικείων Περιφερειών μπορεί κατ’ εξαίρεση:
- να αναθέτει σε προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους την εκτέλεση των δρομολογίων, στις περιπτώσεις των εκκρεμών, έως την έναρξη και του σχολικού έτους 2018-2019, διαγωνισμών
- να παρατείνει την εκτέλεση των συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ, στην περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες/ανάδοχοι στους εκκρεμείς διαγωνισμούς, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

ΙΙ)Καταβάλλονται νόμιμα και οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών, οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς,κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

ΙΙΙ)Επιτρέπεται η εκκαθάριση δαπανών μεταφοράς μαθητών και διενέργειας των οικείων διαγωνιστικών διαδικασιών που διενεργήθηκαν κατά παρέκκλιση των κειμένων περί δεσμεύσεων πιστώσεων διατάξεων, και εντός του πρώτου εξαμήνου των ετών 2017 και 2018.

Όπως προαναφέραμε, ρητώς ορίζεται πως όλες οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν αναδρομικά από 30/6/2018.

Β] ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΙΔΙΚΏΝ ΣΤΑΘΜΏΝ
Το 2ο μέρος της εκπρόθεσμης Τροπολογίας αφορά την καταβολή μισθοδοσίας συμβασιούχων ι.δ.ο.χ. στους παιδικούς σταθμούς. 
Παρατείνει το αρ.101 του ν.4483/2017, που μέχρι χθεςόριζε ότι:
« 1. Οι Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα, εφόσον η χρηματοδότηση της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού τους, που απασχολείται σε αυτή με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τους ετήσιους κύκλους 2016-2017 και 2017-2018, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τις δαπάνες αυτές από κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδά τους. »
Η ανωτέρω ρύθμιση της Κυβέρνησης παρατείνεται και για τον ετήσιο κύκλο 2018-2019 της Δράσης.

Επισημαίνεται πως η εκπρόθεσμη Τροπολογία ψηφίστηκε χθες στο Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής (Γ’ Σύνοδος, Συνεδρίαση ΙΑ).

Share on Google Plus

About Neo-AstroNafpaktos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου