ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η περικοπή των συντάξεων στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - θεσμών

Η περικοπή των συντάξεων στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - θεσμών
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Σε διεξοδική συζήτηση για το δημοσιονομικό χώρο του 2019 και τις συντάξεις προχώρησαν κυβέρνηση και θεσμοί στη σημερινή πρώτη συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το οικονομικό επιτελείο μετέφερε στους θεσμούς την βούληση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από την 1 Ιανουαρίου 2019 και να αναβάλει την ίδια στιγμή την εφαρμογή μέρους των θετικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί για το ίδιο έτος.
Κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση, υποστήριξε ότι από την πλευρά των θεσμών δεν ανέκυψαν ζητήματα που να αναδεικνύουν την περικοπή των συντάξεων σε μετρό διαρθρωτικού χαρακτήρα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο το Eurogroup τελικά να μην συναινέσει στην αναβολή της περικοπής των συντάξεων είπε πως εφόσον υπάρξει συμφωνία τόσο για τους αριθμούς, όσο και για τη διαρθρωτική φύση του μέτρου δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
«Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος υπουργός, ειδικά σοσιαλδημοκράτης ο οποίος να θέλει ντε και καλά να περικοπούν οι συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος.
Ακόμα τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα σχετικά με την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών και οι προβολές για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα της αξιολόγησης των θεσμών θα τεθούν  υπόψη της ευρωζώνης και οι σχετικές αποφάσεις για την τύχη των συντάξεων θα ληφθούν στο Eurogroup του Νοεμβρίου. Λίγο πριν από το Eurogroup η θεσμοί θα έχουν καταρτίσει και την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεσή τους για την ελληνική οικονομία.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου