ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γένοβα: Πάνω από δέκα νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας


















Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, που επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών. 


Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια. Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.
Η κατάρρευση της γέφυρας σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) εν μέσω ισχυρής καταιγίδας με καταρρακτώδη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.



Breaking: Italy’s ambulance service claims that dozens of people have died after a bridge collapsed in Genoa, Italy.

Η ιταλική αστυνομία - που απέδωσε την κατάρρευση στην έντονη κακοκαιρία - πόσταρε στο Twitter βίντεο – ντοκουμέντο μερικών δευτερολέπτων από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας.



Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα», όπου το μεσημέρι της Τρίτης κατέρρευσε οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α 10.
Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.






BREAKING. OMG, a motorway bridge has just collapsed over houses, buildings a railway in Genoa, , several victims feared.
(in the pics the bridge before and after the incident)
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».
Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

 «Τεράστια τραγωδία»

Για «τεράστια τραγωδία», έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο«Μεταβαίνω άμεσα στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.
Παράλληλα θα μεταβεί στην Γένοβα και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.






Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον φίλο ιταλικό λαό τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο τουίτερ: «Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό», αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η ανάρτηση έγινε στα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά.



Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου