ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες

Ελλάδα© www.cnn.gr Ελλάδα
«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή κοντά στην Κινέττα, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, που κατακαίει πευκοδάσος και έχει πλέον πλησιάσει απειλητικά σπίτια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τέσσερα έως πέντε ενεργά μέτωπα ενώ η φλόγες εκτείνονται απόσταση σε 6χλμ.
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο Πανόραμα της Κινέττας, με ορισμένους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα και άλλους να προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι φλόγες έχουν μπει και στον οικισμό Μαρούλα. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει εκκενώσει και τον οικισμό Γαλήνη ενώ η κυκλοφορία στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το 56ο χιλιόμετρο, εκτρέπεται. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατακαίει δασική περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Στην περιοχή υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές.
Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ζητούν συνεχώς από τους κατοίκους να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 
Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα, καλύπτοντας τον ουρανό της πρωτεύουσας.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου