ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Κλεισθένης1 ωρίμασε: σημαντικές εξελίξεις και ρεπορτάζ για το περιεχόμενο του Ν/Σ



Κομβική πολιτική αναδίπλωση στο μέτωπο του Κλεισθένη1 καταγράφηκε χθες.  

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο ίδιος που έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίσουν την είσοδο των Δημάρχων στο Υπουργείο, χθες 4/6 τους κάλεσε σε συνάντηση
Ο Π. Σκουρλέτης,που σε μετακινήσεις του ανά την Ελλάδα, με δαπάνες του κρατικού π/υ, πρόσβαλλε, σχεδόν σε κάθε ομιλία του,τα εκλεγμένα θεσμικά όργανα της Τ.Α. ως υπηρετούντα προσωπικές πολιτικές βλέψεις αλλότριες των αυτοδιοικητικών συμφερόντων, τώρα τους απέστειλε επιστολές “με εκτίμηση”.
O πρώτος τη τάξει Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, θα περιμένει στο Υπουργείο, τους -κατά τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως- “διαπλεκόμενους”, “αγάδες”, “μπέηδες” που τάζουν “ρουσφέτια" και υπηρετούν ένα “άρρωστο” “αντιδημοκρατικό” καθεστώς, την Τετάρτη και την Παρασκευή, Κ.Ε.Δ.Ε - ΕΝ.ΠΕ. αντιστοίχως.
Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα  τις Επιστολές προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ενώσεων.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ  ΤΗΣ  ΚΑΘΗΚΟΝ
Μετά τις επιστολές, δεδομένου του όγκου υποτιμητικών προσβολών και αντιθεσμικών δηλώσεων που προηγήθηκαν, όλοι περίμεναν την αντίδραση Κ.Ε.Δ.Ε. - ΕΝ.ΠΕ.
Ειδικά τη στιγμή που οι Επιστολές Σκουρλέτη, επιμελώς συνταγμένες, ανέφεραν ότι η συνάντηση θα είναι για την υποβολή προτάσεων “επί του συγκεκριμένου ν/σ”, μετο Ψήφισμα του 2ουΚοινού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. να αναφέρει ότι “αυτό το Σχέδιο Νόμουδεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση στο σύνολό του”.

Οι δύο Ενώσεις, παρά τη λάσπη,ανταποκρίθηκαν στο θεσμικό τους ρόλο, στον οποίο παραμένουν σταθερές όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
- Η Κ.Ε.Δ.Ε. εξέδωσε άμεσα Ανακοίνωση  ότι αποδέχεται την Πρόσκληση και ο Πρόεδρός της, μέλη του Προεδρείου και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων του Δ.Σ. θα παρευρεθούν στη συνάντηση
-  Αντιστοίχως θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες,και η ανταπόκριση της ΕΝ.ΠΕ.
Η Αυτοδιοίκηση ΑΠΕΔΕΙΞΕ λοιπόν ότι όταν ζητούσε, επίμονα και επαναλαμβανόμενα, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ΘΕΣΜΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, το εννοούσε.  Και για να γίνει πράξη ο πολυπόθητος θεσμικός διάλογος, βάζουν στην άκρη τα υπόλοιπα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ1
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AIRETOS, ο Κλεισθένης1 έχει υποστεί ήδη εκτενείς τροποποιήσειςΤο κείμενο έχει αλλάξει σημαντικά εν συγκρίσει με εκείνο που είχε δημοσιευτεί στο opengov.gr.

-  Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο Π.Σκουρλέτης την 30η/5 σε ομιλία του στην κομματική διοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης–Υμηττού, όπου συγκεκριμένα είχε πει “ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ μια σειρά προτάσεων που μας κατατέθηκαν από αυτούς που ήθελαν να κάνουν διάλογο, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ και την άλλη εβδομάδα, όταν ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΘΕΙ στην τελική του σχεδόν μορφή το ν/σ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ και στους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.”
-  Το ίδιο διαρρέουν αυτοδιοικητικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία σε συζητήσεις επιχειρούν πλέον να υποβιβάσουν σε απλές…νομοτεχνικές αβλεψίες και τεχνική άγνοια, ορισμένες από τις διατάξεις που πολιτικά σόκαραν τον αυτοδιοικητικό κόσμο.
-  Το ίδιοπροκύπτει διαρκώς τις τελευταίες ημέρες από πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, που ετοιμάζουν τις Εκθέσεις που είναι αναγκαίες για την κατάθεση του Ν/Σ στη Βουλή (Αιτιολογικές, Εκθέσεις Αξιολόγησης Συνεπειών Ρύθμισης,  Ειδικές Εκθέσεις περί δημοσιονομικού αποτελέσματοςκ.ο.κ.).

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εν λόγω διαρροές και δεν είναι τεχνητές και κατευθυνόμενες ως μέρος συγκεκριμένου επικοινωνιακού σχεδίου, βρισκόμαστε ενώπιον ενός διαφορετικού Ν/Σ.Ενδεικτικώς, αναφέρουμε ότι:
-  θα υπάρχει πλαφόν για την είσοδο Συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο,
- επανεξετάστηκε η σοκαριστική διάταξη που αντισυνταγματικά στερούσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, τιμωρώντας όσους συνεργάζονται με τους νυν Αιρετούς,
- διορθώθηκαν αλλαγές στο σύστημα εκλογής και διοίκησης Κοινοτήτων, που αλλοίωναν τη λαϊκή ετυμηγορία και απείχαν από τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί ενίσχυσης των συλλογικών διαδικασιών,
- επανεξετάστηκε η σειρά προσωπικών ανταλλαγμάτων που προωθούσαν την αθέμιτη διάλυση των Συνδυασμών που ο λαός θα ψηφίσει,  εγκαθιδρύοντας μια ανεξέλεγκτη κινητικότητα δημοτικών συμβούλων.

Σε λίγες ώρες, στην αυριανή συνάντηση, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σημαντικά, ιδίως εάν ο Υπουργός δώσει εγγράφως τη νεότερη έκδοση του Ν/Σ που έχει ήδη διαμορφωθεί, όπως ανέφερε στην ανωτέρω κομματική ομιλία του.

Εφόσον βεβαίως η συνάντηση αυτή τη φορά πραγματοποιηθεί και οι Δήμαρχοι στο τέλος δεν εξαντλήσουν το θεσμικό διάλογο, όπως στις 16 Μαΐου,μόνο με την Αστυνομία...

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου