ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θαν. Παπαθανάσης: "Μόνο με Ισχυρούς Δήμους θα επιτευχθεί η Ανάπτυξη του τόπου μας"



 Για άλλη μία φορά φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος της σημερινής ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής να εκφράσει ως γνήσια κυβερνητική δημοτική αρχή τη στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση ως "δεκανίκι" του Υπουργού. Αδιαφορώντας μάλιστα ( άλλαξαν οι εποχές για τους "επαναστάτες" ) για τις αποφάσεις του κεντρικού συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης την ΚΕΔΕ που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το εν λόγω σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και κατώτερο των περιστάσεων (μία μόλις αρνητική ψήφος).

 Θέλοντας λοιπόν να πάρει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου κατά της απόφασης της ΚΕΔΕ και υπέρ της κυβέρνησης εξετέθη ανεπανόρθωτα τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια τους την παράταξη καθώς όλοι οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί πήραν σαφή θέση βλέποντας την ακυβερνησία που έρχεται ειδικά από την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος και υπερψήφισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ. Τέλος δημιουργεί απορίες και η θέση παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν είχε το σθένος να πάρει σαφή θέση στο ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου της Αυτοδιοίκησης.

 Κάποιοι φαίνεται τόσο από την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής όσο και κάποιοι από την αντιπολίτευση κινούμενοι αποκλειστικά  από μικροκομματικά συμφέροντα και την ανασφάλειά τους για την επόμενη μέρα επιζητούν ίσως την απλή αναλογική για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς όμως γι'αυτούς οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του καθενός.

 Η θέση της παράταξης μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Ταυτίζεται με τη θέση του κεντρικού συλλογικού μας οργάνου της ΚΕΔΕ και πιστεύει ότι η απλή αναλογική είναι απλά ένας τακτικισμός προκειμένου η κυβέρνηση λόγω έλλειψης  αυτοδιοικητικών στελεχών να μπει δια της πλαγίας οδού στη διακυβέρνηση των Δήμων και στη συνέχεια μετά την πλήρη αποδιοργάνωσή τους και το χάος που θα δημιουργήσει, να βάλει δικούς της εκτελεστικούς γραμματείς προκειμένου να ελέγξει απόλυτα τους Δήμους. Εμείς υποστηρίζουμε το αυτονόητο για τη Δημοκρατία. Οι Δήμοι να μπορούν να διοικηθούν, η εντολή που δίνουν οι πολίτες να είναι ξεκάθαρη, να εκλέγεται ισχυρός Δήμαρχος που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να κρίνεται στο τέλος της θητείας του από αυτό.

 Δυστυχώς όσοι απεργάζονται πως θα μειώσουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα αποτύχουν οικτρά.

 Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε τα χρόνια της κρίσης ότι ήταν δίπλα στους πολίτες και τους στήριξε με κάθε τρόπο. Την επόμενη μέρα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πιο ισχυρή μέσα από μία πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την Ανάπτυξη της χώρας.

 Μαζί θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν τους Δήμους μας ισχυρούς, που δεν υποστέλουν τη σημαία στις όποιες κυβερνητικές εντολές και που έχουν προτεραιότητα το όραμα για τον τόπο και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου